Branitelji Sisačke biskupije hodočastili su treću godinu za redom, Majci Milosrđa u Kloštar Ivaniću.

Predstavnici braniteljskih postrojbi te udruga proizašlih iz Domovinskog rata, izaslanici Sisačke biskupije, Zagrebačke i Sisačko-moslavačke županije te gradova i općina s područja Biskupije, položili su vijence i zapalili svijeće u Parku hrvatskih branitelja. Molitvu su predvodili fra Drago Brglez, župnik u Kloštru Ivaniću, i Mladen Vidak, povjerenik za pastoral branitelja Sisačke biskupije. U ime Zagrebačke županije vijenac je položio predsjednik Županijske skupštine Dražen Bošnjaković. 


Svečano sveto misno slavlje u 19 sati predvodio je sisački biskup Vlado Košić. U homiliji se biskup posebno osvrnuo na evanđeoski tekst o blaženstvima. Istaknuo je milosrđe, krotkost i mirotvorstvo; časno, plemenito i vjerno ponašanje pojedinca prema drugima, Domovini i Bogu kao odlike istinskih nasljedovatelja Krista.

Ulaznu pjesmu „Gospa kloštarska“ otpjevale su članice ženske vokalne skupine „Ive“ iz Ivanić-Grada, a pjevanje na svetoj misi predvodio je župni zbor župe Uznesenja B. D. Marije.

Na kraju mise biskup je blagoslovio kamen za Zid sjećanja u Udbini koji će odnijeti članovi Moto kluba Veterani Croatia u moto defileu „Jaši do zida“ u kolovozu uoči Dana hrvatskih mučenika. Na kamen je uklesan natpis „Bešlinec 1945. Kl. Ivanić“, što je spomen na 8 civilnih žrtava sudionika Križnoga puta koji su streljani u šumi Marča i sahranjeni na mjesnom groblju u Bešlincu.