SlikaJaslička odgojna skupina "Pčelice"

Naša skupina obuhvaća djecu od 1 do 3 godine. U razvoju takve djece naglašavamo značaj igre i individualizacije. Individualizaciju postižemo poštivanjem trenutne razvojne faze svakog djeteta i planiranjem niza odgovarajućih aktivnosti koje će svakom djetetu omogućiti uspješno iskustvo.

Individualnim pristupom svakom djetetu usklađujemo razvojni stupanj s dječjom sposobnosti, potrebama i aktivnostima učenja. Kroz sve to naglašavamo i potičemo važnost djetetove pozitivne slike o sebi:

  • što sve mogu sam?
  • Ja to mogu.
  • Ja to znam.

Slika Projekt Pozitivna slika o sebi koji provodimo kroz cijelu godinu obuhvaća sve aspekte razvoja. Kroz njega potičemo dječju kompetenciju i samopoštovanje, potičemo samostalnost djece u obavljanju nekih radnji primjerenih njihovoj dobi (oblačenje, svlačenje, uzimanje hrane, odvikavanje od pelena, odlazak na wc...), potičemo razvoj govora, jezične vještine, vještine opažanja (gledanje i slušanje), razvoj motorike, spoznajne vještine, dnevne navike i društvene i emocionalne sposobnosti.

U našem radu veliku važnost pridajemo suradnji sa roditeljima. Roditelji su uvijek dobro došli u našu skupinu. Prema njihovom interesu uključujemo ih u svakodnevne aktivnosti (prikupljanje materijala za igru, sudjelovanje u radionicama i druženjima).

Cjelokupni razvoj svakog djeteta prikazujemo u razvojnim mapama. U mape prilažemo dječje radove i fotografije. To je ujedno i uspomena koju roditelj uzima pri odlasku djeteta iz skupine.

Odgajateljice odgojne skupine "Pčelice" su Ivana Piličić i Romana Kesegić.