SlikaOve se godine već po šesti puta organizira "Noć muzeja". Ova manifestacija će se održati u petak 29. siječnja 2010. od 18,00 do 01,00 sati.

Prilika je to da građani besplatno posjete muzeje, koji su se odlučili da se uključe u ovu manifestacija i otvore svoja vrata posjetiteljima. Za svaku je pohvalu ovakova akcija, jer mnogi nisu u mogućnosti posjetiti muzejske prostore, bilo zbog financija, bilo i zbog radnog vremena, kako svoga, tako i radnog vremena muzeja.

Ova je manifestacija pokazala, da zapravo mnogo ljudi žele posjetiti muzeje i približiti si njihove atraktivnosti. Svake je godine sve više posjetitelja. Doista se nađe za svakog muzeo-ljupca ponešto. Iako je radno vrijeme u "Noći muzeja" od 18,00 do 01,00 sat u noći, prilika bi to mogla biti i za učenike, kao i njihove roditelje, da zajednički pohode ovu manifestaciju i uživaju u svim njenim blagodatima. A doista se ima šta vidjeti. Potrebno je samo malo volje, organizirati se i otići, te pri tome uživati u druženju i novim spoznajama o našoj kulturnoj baštini.

U Zagrebu će za tu prigodu "ZET" organizirati besplatan prijevoz od lokacije do lokacije, a biti će i organizirana ugostiteljska ponuda. Poseban prilog manifestaciji biti će vatromet u 23 sata.