SlikaUdruga “Prijatelji Kloštra“ iz Kloštar Ivanića, organizira izložbu pod nazivom : “Kloštar očima umjetnika”, koja će se održati 12. i 13. lipnja 2010. g. u Pučkom domu u Kloštar Ivaniću.

članovi Kreativne radionice, udruge “PRIJATELJI KLOšTRA“ iz Kloštar Ivanića, opet u akciji. Svojim nesebičnim radom od Uskrsnih blagdana do danas, odlučili su ponovno svom dragom pučanstvu Općine Kloštar Ivanić, kao i svim drugim, dragim nam posjetiteljima, prirediti i pokloniti na uvid još jednu izložbu, pod nazivom: “KLOšTAR OčIMA UMJETNIKA” .
Izložba će biti postavljena u četiri dijela:
- Izložba umjetničkih slika
- Prva izložba tradicijskih kolača, pod nazivom “Kolači iz bakine kuharice“
- Izložba predmeta iz bakine kuhinje
- Izložba radova kreativne radionice
Na izložbi kolača biti će kolači, kako su to nekad “delale” žene i to samo:
-šTRUDLE OD SIRA / slane i slatke/
-GIBANICE (MAKOVNJAčA, OREHNJAčA I GIBANICA OD ROGAčA)
-KUKURUZNA ZLEVANKA ILI BAZLAMAčA .

Izložba će biti postavljena i otvorena u subotu 12.lipnja 2010.godine u Pučkom domu u Kloštar Ivaniću, a izložba kolača u nedjelju 13.06.2010.u 9 sati. Za najbolje kolače biti će dodjeljene nagrade.

Velik poticaj za ostvarenje ove izložbe je impozantan broj posjetitelja sa prethodnih događanja u organizaciji ove radionice.
Samo da podsjetimo, :
- da je izložbu “USKRS U KLOšTRU” 5. travnja 2009. godine posjetilo preko 150 posjetitelja,
- da je izložbu “KLOšTAR NEKAD I DANAS“ , 20-21.lipnja 2009.godine, posjetilo preko 200 posjetitelja,
- da je izložbu “VESELJE TI NAVJEšćUJEM PUčE KRščANSKI”, 13-15. prosinca 2009. posjetilo preko 250 posjetitelja,
- a da je izložbu “KRIŽNI PUT U KLOšTRU“, 27-29.ožujka 2010.godine, posjetilo preko 300 posjetitelja.

Snagu i podstrek za daljnji rad daju nam poruke, pohvale i poticaji iz Knjige dojmova, gdje nas posjetitelji potiču na daljnja stvaranja. Za to smo im jako zahvalni. Ovom bi prilikom istakli jedan od dojmova sa Izložbe “ KLOšTAR NEKAD I DANAS “ : “NE ODLAZIM U RAJ, UPRAVO GA NAPUšTAM “. te jedan od dojmova sa izložbe “ KRIŽNI PUT U KLOšTRU “, 27-29.ožujka 2010.godine : “čovjekova budućnost, počiva na prošlosti, na tradiciji tj. ako drvo nema korjena, kako će čvrsto stajati na zemlji ?! Hvala vam na ovoj izložbi kao i na prošlim izložbama, a nadam se , da ćemo se i ubuduće moći diviti jednostavnim i prekrasnim djelima Vas “ PRIJATELJA KLOšTRA “ , ali i prijatelja ljudi, jer tko ne voli ljude ne može drugome pokloniti od srca ono što Vi poklanjate nama – SRCA utkana u vaše radove !!!! “

Dođite nam opet, veselimo se Vašem dolasku !