SlikaNa temelju čl. 2. Zakona o predškolskom odgoju i naobrazbi (N.N. 10/97), čl. 53. Državnog pedagoškog standarda (N.N. 63/08), čl. 3. Statuta Dječjeg vrtića te članka 34. Statuta Općine Kloštar Ivanić (Glasnik Zagrebačke županije br. 19/09), Općinsko vijeće Općine Kloštar Ivanić na 12. sjednici održanoj dana 15.07.2010. godine donijelo je ODLUKU o ustrojavanju tri nove odgojne skupine pri Dječjem vrtiću Proljeće Kloštar Ivanić.

 

I.

Upravno vijeće Dječjeg vrtića Proljeće Kloštar Ivanić donijelo je dana 28.5.2010. godine prijedlog Plana upisa djece u Dječji vrtić Proljeće za pedagošku godinu 2010/2011.

II.

Općinsko vijeće odlučuje da se u svrhu smještaja sve djece u vrtić i djelomičnog usklađenja izvodljivosti Državnog pedagoškog standarda predškolskog odgoja i naobrazbe osiguraju prostorni, materijalni i financijski uvjeti za ustroj 3 nove odgojne skupine (2 skupne 10-satni program, 1 skupina 5-satni program), u skladu s propisima i odredbama Zakona o predškolskom odgoju, Državnog pedagoškog standarda i drugih propisa koji uređuju predškolsku djelatnost.

III.

U svrhu osiguranja prostornih, materijalnih i financijskih uvjeta za smještaj sve djece u vrtić - prijavljenih po natječaju za upis u pedagoškoj godini 2010/2011. - a shodno toč. II. ove Odluke, mogući načini proširenja kapaciteta su:

- adaptacija prostora kojim raspolaže Općina Kloštar Ivanić,

- smještaj djece u vrtić čiji su osnivači domaće fizičke ili pravne osobe.

IV.

Općinsko vijeće obvezuje Dječji vrtić Proljeće Kloštar Ivanić da temeljem ove Odluke zatraži od Službe za društvene djelatnosti pri Uredu državne uprave u Zagrebačkoj županiji – Ispostava Ivanić Grad – imenovanje Povjerenstva koje će utvrditi da su zadovoljeni svi uvjeti za djelatnost predškolskog odgoja i naobrazbe u prostoru koji se odnosi na proširenje kapaciteta Dječjeg vrtića Proljeće.

V.

Općinsko vijeće ovlašćuje načelnika Općine Kloštar Ivanić da u suradnji s Dječjim vrtićem Proljeće Kloštar Ivanić, učini sve potrebne mjere i radnje za provedbu ove Odluke.

VI.

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja, a objaviti će se u Službenim novinama Općine Kloštar Ivanić