SlikaPristupa se aktivnostima na organizaciji proslave blagdana Velike Gospe – 15. kolovoza 2010. godine u Kloštar Ivaniću. U nastavku obavijesti možete pročitatai o regulaciji prometa i ostalim činjenicama vezanim uz proslavu blagdana Velike Gospe.

 

 

1. Odgovornom osobom proslave blagdana Velike Gospe određuje se načelnik Općine Kloštar Ivanić – ZLATKO GOLUBIć.

2. Voditeljem javnog okupljanja određuje se JOSIP šILIPETAR iz Kloštar Ivanića, čemernica Lonjska 83 - Podružnica udruge Specijalaca Domovinskog rata «RIS» Ivanić Grad.

Voditelj javnog okupljanja odgovoran je za održavanje javnog reda i mira i za organizaciju privremene regulacije prometa na županijskoj cesti (ŽC 3074), shodno Rješenju o odobrenju održavanja javnog skupa i Prethodnoj suglasnosti za zatvaranje prometa na ŽC 3074.

Voditelj javnog okupljanja je ovlašten i odgovoran za organizaciju redarske službe za vrijeme trajanja proslave blagdana Velike Gospe, te organizirati redarsku službu iz sastava članova Podružnice «RIS».

U navedene svrhe, voditelj javnog okupljanja ovlašten je i dužan surađivati s MUP, PP Ivanić Grad.

I.

Dana 15.08.2010. zatvara se za promet Trg Sv. Ivana te njemu prilazne ulice (nerazvrstane ceste), shodno Prethodnoj suglasnosti za zatvaranje prometa na dijelu županijske ceste ŽC 3074, izdanoj od Županijske uprave za ceste Zagrebačke županije, te skici prometnog rješenja.

U navedenu svrhu utvrđuju se blokadni punktovi na slijedećim lokacijama:

- školska ulica – Ul. I. šveara (kod ljekarne)

- Zagrebačka ul. – Ul. I. šveara

- Ul. Sv. Marije – Ul. M. Trnine

- Ul. kralja Tomislava – Obilaznica.

Preusmjeravanje prometa u svim prometnim pravcima vršiti će se odgovarajućom prometnom signalizacijom. Na dan 15.08.2010. g. povodom blagdana Velike Gospe, u naselju Kloštar Ivanić na Ž 3074 biti će uspostavljena privremena regulacija prometa u vremenu od 5,30 sati dana 15.08.2010. do 3,00 sata dana 16.08.2010.g., odnosno za promet će biti zatvoren Trg Sv. Ivana, te dio Zagrebačke ulice i Ul. Kralja Tomislava koji gravitira Trgu (Ž 3074), Ul. Sv. Marije i školska ulica.

II.

Utvrđuje se privremeni parkirališni prostor na slijedećim lokacijama: Obilaznica, dio Ul. Sv. Marije (do Ul. M. Trnine), Ul. kralja Tomislava, Babonićeva ulica, švearova ulica i Ul. A. M. Reljkovića.

III.

Ugostiteljima:

- Ugostiteljskom obrtu YOGI vl. Mario Jagić, Trg Sv. Ivana 10,

- Caffe bar «MAX» vl. Marko Jagić, A. šenoe 2,

- Caffe bar QUEEN, Sv. Marije 3, vl. Ptičar,

- CENTAR ST - Caffe bar ATLANTIS Trg Sv. Ivana, Kloštar Ivanić,

- ugost. objekt na Trgu Sv. Ivana (u kući u vl. D. Lisac),

- NOVAKOVIć PROMET Ul. kralja Tomislava 12,

- KOZUMPLIK obrt, u ugostiteljskom objektu «Odisej», Ul. kralja Tomislava 6,

- Ugostiteljskom obrtu MARIO iz Zagreba,

- MAR IVEK d.o.o. iz Dubrave Vrbovečke,

- Bistro-u OAZA iz Lonjice 15.

Odobrava se radno vrijeme kako slijedi:

- na dan 13/14. kolovoza 2010. – od 6,00 do 24,00 sata,

- na dan 14/15. i 15/16. kolovoza 2010. g. u trajanju od 6,00 do 02,00 sata.

IV.

U svrhu osiguranja i održavanja javnog reda i mira u centru Kloštar Ivanića, a povodom blagdana Velike Gospe – vjerskog i državnog blagdana - nužno je buku iz ugostiteljskih objekata koji se nalaze na Trgu Sv. Ivana, Ul. Sv. Marije, Ul. kralja Tomislava, Ul. M. Trnine svesti na najmanju moguću mjeru, kako buka ne bi ometala vjerske osjećaje vjernika, održavanje svetih misa i glavne procesije.

Na dan 15. kolovoza 2010. g. za vrijeme održavanja svetih misa i to od:

- 6,30 – 7,30 sati

- 8,30 – 10,00 sati

- 11,00 – 13,30 sati – svečana sv. Misa u crkvenom dvorištu i glavna procesija koja prolazi kroz centar Kloštar Ivanića

- 16,00 – 17,00 sati i

- 18,00 – 19,00 sati

Vlasnici ugostiteljskih objekata su dužni u svojim lokalima svesti buku u dopuštene granice, kako ne bi ometala održavanje svetih misa. Poštivanje ovog Zaključka i Odluke o komunalnom redu nadzirati će djelatnici Policijske uprave Zagrebačke – Policijske postaje Ivanić Grad i komunalni redar Općine Kloštar Ivanić.

Zbog nepoštivanja ovog Zaključka mogu se izreći novčane kazne i pokrenuti prekršajni postupak.