SlikaREPUBLIKA HRVATSKA
ZAGREBAčKA ŽUPANIJA
OPćINA KLOšTAR IVANIć
UPRAVNI ODJEL

 
 

O B A V I J E S T P O LJ O P R I V R E D N I C I M A

 
 
Pravilnikom o izmjenama i dopuni Pravilnika o provedbi izravnih plaćanja i pojedinih mjera
ruralnog razvoja za 2012. godinu (»Narodne novine«, br. 51/12) propisano je da su korisnici
koji su u 2011. godini koristili državno poljoprivredno zemljište na temelju Odluke o

privremenom raspolaganju poljoprivrednim zemljištem u vlasništvu Republike Hrvatske (»Narodne novine«, br. 29/11) i u mirnom su posjedu istog, dužni do 30. svibnja 2012. godine regionalnom uredu Agencije za plaćanja dostaviti potvrdu općine ili grada na čijem području se državno poljoprivredno zemljište nalazi, da su u cijelosti platili naknadu za ranije korištenje tih poljoprivrednih površina.


Te se odredbe odnose i na korisnike dosadašnje posjednike kojima su istekli ugovori o zakupu poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države do stupanja na snagu navedenog Pravilnika, i koji su u mirnom posjedu istog.


Dokaz o plaćenoj naknadi za korištenje poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu države za 2012. godinu korisnici su dužni dostaviti regionalnom uredu Agencije za plaćanje do 31. prosinca 2012. godine.


Općina Kloštar Ivanić će od dana 10. svibnja 2012. godine izdavati poljoprivrednicima Potvrdu o plaćenoj naknadi za 2011. godinu.


Prije izdavanja Potvrde, potrebno je ispuniti zahtjev koji će se moći dobiti i popuniti u Upravnom odjelu Općine Kloštar Ivanić.

15. svibnja - zadnji dan za podnošenje zahtjeva za potporom

Za ostvarivanje prava na izravna plaćanja poljoprivrednici i ove godine trebaju popuniti Jedinstveni zahtjev koristeći AGRONET sustav – zaštićenu mrežnu aplikaciju kojoj se pristupa preko korisničkog imena i zaporke, a putem internetske adrese Agencije za plaćanja u poljoprivredi ribarstvu i ruralnom razvoju (www.apprrr.hr). Sa iste adrese možete preuzeti i „Priručnik za poljoprivredna gospodarstva“, koji detaljno opisuje uvjete za ostvarivanje potpore za 2012. godinu.

Elektronički popunjen i ispisan Zahtjev nositelj poljoprivrednog gospodarstva vlastoručno potpisuje i dostavlja poštom ili neposredno u regionalni ured Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, do 15. svibnja 2012. godine. Izmjene i dopune zahtjeva možete podnositi do 30. svibnja bez sankcija. Zahtjev možete podnijeti i do 11. lipnja, ali će Vam se obračunati smanjenja po radnom danu kašnjenja.

U slučaju da poljoprivrednici nisu u mogućnosti samostalno popuniti zahtjev, na raspolaganju su im djelatnici regionalnih ureda Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, Hrvatske poljoprivredne agencije i Hrvatske poljoprivredne komore, koji pružaju pomoć kod popunjavanja zahtjeva. Važno je napomenuti da prije podnošenja zahtjeva poljoprivrednici trebaju provjeriti i po potrebi obnoviti podatke u upisnicima i registrima.