Na izvanrednoj sjednici Stožera civilne zaštite Općine Kloštar Ivanić, održanoj u petak 13. ožujka, osim članova Stožera prisustvovali su i predstavnici Općine Kloštar Ivanić i mjesnih odbora Općine Kloštar Ivanić, a sve u cilju donošenja odluke postupanja s obzirom na trenutno epidemiološko stanje i prisutnost COVID-19.

Stožer je jednoglasno donio preporuku DO DALJNJEGA UKINUTI SVA JAVNA OKUPLJANJA na području Općine Kloštar Ivanić. 

Preporuka je također da sportske, kulturne udruge i klubovi koji djeluju na području Općine Kloštar Ivanić do daljnjega izbjegavaju trenažni dio procesa.

Također se preporuča da se ispraćaji pokojnika na grobljima na području Općine Kloštar Ivanić obavljaju isključivo u krugu uže obitelji.

Policijska postaja Ivanić Grad, Gradsko društvo Crvenog križa Ivanić Grad, Vatrogasna zajednica u pripravnosti su i postupaju sukladno preporukama Stožera civilne zaštite RH i Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Još jednom, iako nema mjesta panici, mole se svi građani da se nastave ponašati društveno odgovorno, što manje koriste javne prostore, suzdrže se od nepotrebnih putovanja i održavaju osobnu higijenu.

Preporuka Stožera za obranu od infekcije koronavirusom preporuča da pacijenti u Dom zdravlja dolaze isključivo u hitnim situacijama zbog zabrane okupljanja u većem broju i prevencije mogućeg širenja virusa. U slučaju potrebe mole se pacijenti da telefonski kontaktiraju svog liječnika obiteljske medicine.

Liječnici obiteljske medicine u Kloštar Ivaniću:

Dr. Ivanka Madunić Majnarić 01/2829-252  
Dr. Eva Pajur 01/2892-733  

Općina Kloštar Ivanić će sukladno uputama dobivenim od Stožera civilne zaštite Općine Kloštar Ivanić i dalje pravovremeno na službenoj internet stranici stanovnicima prenositi informacije i nove upute. Također se apelira da svi prate i službene objave Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

Popis preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdrastvo.

Mobilni brojevi dežurnih epidemiologa:

ZZJZ Zagrebačke županije 099 736 87 84

Hrvatski zavod za javno zdravstvo 098 22 77 53

ZZJZ "Dr. Andrija Štampar", Zagreb 091 46 96 444