Od ponedjeljka 16. ožujka  2020. godine  uvodi se  organizacija nastave na daljinu u svim osnovnim školama Republike Hrvatske. 

Roditelji  učenika razredne nastave će upute dobivati od razrednih učitelja na mail adrese ili putem oformljenih grupa.  

Nastava za učenike razredne nastave bit će emitirana na televizijskom HRT 3 programu pod nazivom „ Škola na Trećem“

Raspored programa po razredima:

  1. razred OŠ od 8.00 do 10.00 sati
  2. razred OŠ od 10.00 do 12.30 sati
  3. razred OŠ od 13.00 do 16.00 sati
  4. razred OŠ od 16.00 do 19.00 sati

Učenici predmetne nastave će sve obavijesti dobivati putem virtualnih razreda u koje su se registrirali u školi.

Za učenike predmetne nastave osnovnih škola svaki dan će biti definiran raspored i pripremljeni sadržaji za online nastavu za osnovni paket predmeta od 4 do 5 sati na dan. Sadržaji će uključivati videosnimku predavanja, kao i dodatne radne materijale. Dodatno se potiču svi predmetni nastavnici da, osim ovoga osnovnog paketa, pripremaju vlastite sadržaje ili organiziraju suradnju u svojim virtualnim razredima. Također, predmetni nastavnici čiji predmeti nisu pokriveni osnovnim paketom mogu organizirati nastavu u 5., odnosno 6. satu u danu.

Dodatno, Sportska televizija će emitirati nastavne sadržaje za predmetnu nastavu u razdoblju od 8 do 14 sati. Nastava će se održavati od tri do pet školskih sati prema rasporedu koji će se objavljivati na stranicama MZO-a, Škole za život i stranicama CARNET-a.

Osim u virtualnim razredima, obavijesti će biti i na web stranici škole, u početnom periodu provođenja nastave na daljinu.