Zaključak o provedbi slijedećih Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske:

-  (KLASA:810-06/20-01/7, URBROJ:511-01-300-20-10 od 21.03.2020.) Odluka o mjeri strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima na kojima se može istovremeno kretati i zadržavati veći broj osoba. Za provođenje mjera iz  gore navedene odluke, glavna snaga Stožeru su policijski službenici koji će upozoravati građane i upućivati iste na samozaštitno ponašanje i pridržavanje naloženih mjera.

      Potrebno je organizirati ispomoć policijskim službenicima na način da se odmah uključe operativne snage civilne zaštite, (vatrogastvo ) tako da isti patroliraju naseljenim mjestima te prilikom uočavanja građana koji se ne pridržavaju mjera, iste upozore, a nakon njihovog upozorenja ukoliko se isti ogluše o upozorenje, o tome obavijeste policiju.

      Obzirom da pripadnici civilne zaštite i operativnih snaga CZ , prilikom postupanja, moraju biti u službenim odorama ili sa vidno istaknutim obilježjima CZ navedena obilježja će se istima dostaviti.

(KLASA:810-06/20-01/7, URBROJ:511-01-300-20-9 od 21.03.2020.) Odluka o mjerama ograničavanja javnog prijevoza u linijskom obalnom pomorskom prometu

- (KLASA:810-06/20-01/7, URBROJ:511-01-300-20-8 od 21.03.2020.) Odluka o privremenoj obustavi javnog prometa od 22. ožujka 2020. godine i to:  

-Javni linijski prijevoz putnika u unutarnjem cestovnom prometu, izuzev autotaksi prijevoza

-javni linijski prijevoz putnika u međunarodnom cestovnom prometu

-javni prijevoz osoba u željezničkom prometu

-tramvajski i drugi javnogradski  promet

-sve ostale nespomenute vrste javnog prijevoza (žičare, uspinjače i dr.)

kao i zatvaranje svih željezničkih i autobusnih kolodvora.

 

Kontakt stožera civilne zaštite Općine Kloštar Ivanić:

098 / 228-089

[email protected]

Kloštar Ivanić, Trg sv. Ivana 1

Stožer civilne zaštite Općine Kloštar Ivanić nalaže ravnateljici ustanove predškolskog odgoja i obrazovanja da organizirati rad ustanova na način da se osigura prihvat djece u slučajevima kad su oba roditelja zaposlena i ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece.

Također su sva dječja igrališta ograđena i zatvorena kako bi se onemogućio međusobni bliski kontakt djece na igralištu, a vezano za preporuke o nužnom razmaku između dvije osobe.

Stožer civilne zaštite Općine Kloštar Ivanić još jednom nalaže svim građanima, tvrtkama, ustanovama, udrugama i drugim organizacijama s područja općine da se striktno pridržavaju Odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te u svim privatnim i poslovnim kontaktima strogo provode mjeru socijalnog distanciranja  koja nalaže izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje dva (2) metra u zatvorenom prostoru i jednog (1) metra na otvorenom prostoru.

Stožer civilne zaštite Općine Kloštar Ivanić nalaže svim pravnim osobama s područja općine da striktno provode protuepidemijske mjere koje su naložene Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske te su na području općine zabranjena sva javna događanja i okupljanja više od 5 osoba na jednom mjestu.

Stožer civilne zaštite Općine Kloštar Ivanić nalaže tvrtkama s područja općine koje obavljaju djelatnost trgovine s građevinskim materijalom u maloprodaji da svoje poslovanje-zaprimanje narudžbi, plaćanje i izdavanje robe urede na način da strogo provode mjeru socijalnog distanciranja  koja nalaže izbjegavanje bliskog osobnog kontakta s kupcima u razmaku od najmanje dva (2) metra u zatvorenom prostoru i jednog (1) metra na otvorenom prostoru. U tom smislu potrebno je na sve ulaze u prodavaonice  i objekte kao i ostala prodajna mjesta obvezno istaknuti jasne upute kupcima koje će sadržavati točan način poslovanja poštujući sve mjere utvrđene Odlukom Stožera civilne Republike Hrvatske.

Uz navedene upute, potrebno je na sve ulaze u prodavaonice  i objekte kao i ostala prodajna mjesta obvezno istaknuti Plakat o pravilnom pranju ruku i Plakat o mjerama zaštite koji su dostupni na sljedećim poveznicama: 

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Pranje_ruku_.pdf

i

https://www.hzjz.hr/wp-content/uploads/2020/03/Plakat-za-javne-prostore-B1-COVID-19_HR-ENG.pdf

Tvrtke koje uz prodaju građevinskog materijala, obavljaju i usluge servisiranja elektroinstalacija, plinskih instalacija i opreme, vodovodnih instalacija i opreme, dimnjačarske usluge, prilikom pružanja usluga moraju se strogo pridržavati mjere socijalnog distanciranja  koja nalaže izbjegavanje bliskog osobnog kontakta s naručiocima u razmaku od najmanje dva (2) metra u zatvorenom prostoru i jednog (1) metra na otvorenom prostoru i nositi zaštitnu opremu (masku i rukavice).

Poslodavci su obvezni zabraniti dolazak na radna mjesta radnicima koji imaju povišenu tjelesnu temperaturu i smetnje s dišnim organima, a posebno suhi kašalj i kratki dah.

Prije upućivanja radnika na kućnu adresu naručitelja intervencije, osoba ovlaštena za zastupanje tvrtke dužna se obratiti načelniku  Stožera civilne zaštite općine radi provjere da li se na toj adresi nalazi osoba kojoj je naložena samoizolacija.

Stožer civilne zaštite Općine Kloštar Ivanić poziva građane koji prijavljuju kvar zbog kojeg je potrebna intervencija  u njihovoj kući ili stanu, da obvezno prilikom prijave kvara upoznaju izvršitelja usluge ako im je naložena mjera samoizolacije.

Prilikom izvođenja građevinskih radova na području općine, poslodavac je, uz ostale mjere zaštite na radu, obvezan osigurati da se radnici pridržavaju mjere socijalnog distanciranja  koja nalaže izbjegavanje bliskog osobnog kontakta u razmaku od najmanje dva (2) metra u zatvorenom prostoru i jednog (1) metra na otvorenom prostoru.

U skladu s Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, od 19.3.2020. obustavljaju se sva vjerska okupljanja na području općine Kloštar Ivanić.

Jedinstveni upravni odjel Općine Kloštar Ivanić i svi poslodavci na području općine obvezni su organizirati rad radnika od kuće gdje je god to moguće a za radnike koji nastavljaju raditi potrebno je u poslovnom prostoru osigurati strogo pridržavanje mjere socijalnog distanciranja  koja nalaže izbjegavanje bliskog osobnog kontakta radnika u razmaku od najmanje dva (2) metra u zatvorenom prostoru i jednog (1) metra na otvorenom prostoru.

Općina Kloštar Ivanić osigurala je plaćanje svih računa elektroničkim putem kao i ustanova Dječjeg vrtića za svoje korisnike usluge.

Članovi Stožera civilne zaštite Općine Kloštar Ivanić dužni su o svakom uočenom neprovođenju Odluke Stožera civilne zaštite RH na području općine, promptno informirati načelnika Stožera civilne zaštite Općine Kloštar Ivanić.