Danas je potvrđeno 66 novooboljelih osoba novim koronavirusom. U Hrvatskoj je dosad potvrđeno ukupno 1 600 oboljelih osoba, a 373 osobe su se oporavile. Dosad su preminule 23 osobe

U Zagreb je danas izravnom letom iz Šangaja stigao zrakoplov sa 60 tona zaštitne opreme za službe koje sudjeluju u naporima na suzbijanju epidemije novog koronavirusa. Teretnim zrakoplovom kineske tvrtke SF Airlines dopremljene su veće količine zaštitnih maski, odijela, naočala, rukavica te beskontaktni toplomjeri za trijažu i dijagnostiku pacijenata, koju će Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske distribuirati službama koje sudjeluju u borbi protiv novog koronavirusa. Također, ovim letom dopremljena je i vrijedna donacija zaštitne opreme koju Hrvatskoj daje kineska vlada, kao i donacija hrvatske zajednice u Kini Hrvatskom Crvenom križu.

Sve Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u svrhu sprječavanja širenja zaraze novim koronavirusom

Upute Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske u vezi izdavanja e-Propusnica

Od 1. travnja, od kada je aktivan sustav e-propusnica, do danas do 11 sati izdano je 946 587 e-propusnica, a ukupno je odbijeno 46 380 e-propusnica.

Sve upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Sve informacije vezane uz novi koronavirus možete pratiti na jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.

Pozivom na broj 113 svakim danom od 7 do 22 sata možete dobiti sve informacije o koronavirusu.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske kontinuirano prati daljnji razvoj situacije te u skladu s tim poduzima odgovarajuće mjere.

Upiti vezani uz praćenje stanja novog koronavirusa na području Republike Hrvatske mogu se slati na e-mail adresu: [email protected]