U protekla 24 sata zabilježeno je 208 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 961

Među njima je 106 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 10 pacijenata. 

Dvije su osobe preminule.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 6258 osoba zaraženih novim koronavirusom, od kojih je 163 preminulo, a 5134 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutno 3158 osoba. 

Do danas su ukupno testirane 134 742 osobe, od toga 1249 u posljednja 24 sata.
 

S obzirom na razvoj epidemiološke situacije i provedenu analizu načina širenja bolesti COVID-19 Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske jučer je donio Odluku o nužnoj mjeri ograničavanja radnog vremena ugostiteljskih objekata iz kategorije "Barovi".

Navedenom odlukom ograničeno je radno vrijeme ugostiteljskih objekata iz kategorije "Barovi", kao što su noćni klubovi, noćni barovi, disco-barovi, caffe barovi i sl. koji smiju raditi  najduže do 24 sata.

Navedena nužna mjera počinje se primjenjivati od 14. kolovoza i bit će u primjeni 10 dana kada će se, ovisno o epidemiološkoj situaciji, odlučiti o potrebi uvođenja dodatnih mjera.

Sve Odluke Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske
Sve upute i preporuke Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusa. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Sve informacije vezane uz koronavirus možete pronaći na internetskim stranicama Ravnateljstva civilne zaštite MUP-a RH, Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i jedinstvenoj web stranici www.koronavirus.hr.