U  Splitu je održano  19. Državno natjecanje mladih Hrvatskog Crvenog križa u znanjima i vještinama iz područja djelovanja Crvenog križa. Natjecanje se održalo u Tjednu Crvenog križa koji obilježavamo od 8. do 15.svibnja,te se na natjecanju obilježilo i 50 godina od usvajanja sedam temeljnih načela Međužupanijskog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Državnom natjecanju prethodila su školska, općinska, gradska natjecanja u 85 gradova na kojima su sudjelovale 731 ekipa odnosno 4.386 učenika osnovnih i srednjih škola. A nakon njih uslijedilo je međužupanijsko natjecanje sa 160 ekipa odnosno 960 učenika. Na ovim natjecanjima ekipa iz Osnovne škole Braće Radića iz Kloštar Ivanića je osvojila prvo mjesto i plasirala se na državno natjecanje u Splitu. Članovi ekipe su: Željka Marković, Anita Pustahija, Emina Majdek, Nataša Vukojević, Karmen Kovačević,  i Blanka Pavelić. Mentorice ekipe su: Martina Sraka, Marija Hegol i Lara Vasari. A u pratnji ekipe išli su: Ivana Bajt, Stjepan Fabijanić, Branko Škulec, Vedran Berlan.

Na Državnom natjecanju sudjelovalo je 120 mladih natjecatelja raspoređenih u 20 ekipa u dvije kategorije – pomladak (osnovne škole) i mladež (srednje škole) koje su pobijedile na međužupanijskim natjecanjima, a dolaze iz društava Crvenog križa: Nova Gradiška, Slatina, Đurđevac, Čakovec, Ivanić – Grad, Zagreb, Karlovac, Rab, Zadar, Split, Osijek, Vinkovci, Koprivnica, Sisak, Ivanec, Rijeka i Buje .Mladi su se natjecati na 5 radnih pozicija koje obuhvaćaju pismenu i praktičnu provjeru znanja prve pomoći te pismenu provjeru poznavanja povijesti i djelovanja Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskog Crvenog križa, kao i međunarodnog humanitarnog prava, prava čovjeka i prava djeteta.

Ekipe su u Split doputovale u petak 08.05.2015. i smjestile se u hostelu „Dujam“, dok su pratitelji ekipa i mentori bili smješteni u hostelu „101 Dalmatinac“.

Samo natjecanje održano je u subotu 09.05.2015. sa početkom u 10,30 sati koje je službeno otvorila Marijana Toljan, pomoćnica ravnateljice Agencije za odgoj i obrazovanje, te su ekipe nakon prigodnog programa krenule po radilištima pokazati svoje znanje. Nakon završenog natjecanja oko 13,00 sati svi sudionici bili su pozvani na fotografiranje milenijske fotografije. Ekipe su bile slobodne za druženje do 16,30 sati kada su bili privremeni rezultati, dok su službeni rezultati bili objavljeni u 18,30 sati u gradskoj upravi Grada Splita. A rang ljestvica je slijedeća:

 PODMLADAK:                                 MLADI:

3. Ivanić Grad                                    3. Vinkovci

2. Split                                               2. Buje

1. Rab                                                1. Zagreb

U nedjelju 10.05.2015. nakon doručka ekipe su krenule na put kući.