Lipovljanski susreti’ ove će se godine održati od 21. do 23. kolovoza, četvrti vikend u mjesecu, a trajat će tri dana, od kojih će subota, 22. kolovoza pružiti najraznolikiji program.

Kao i prijašnjih godina, prvog dana, u petak, 21. kolovoza započinju ‘Lipovljanski susreti’, a program će obilježiti ‘Zemlja partner ‘Lipovljanskih susreta’. Ove godine to će biti Češka Republika. Večernji program planiran je za mlade uz renomirane glazbene izvođače.

U subotu je najviše programa, predstavljaju se predstavnici nacionalnih manjina, kroz štandove i na glavnoj pozornici, u poslijepodnevnim satima će se održati okrugli stol na temu nacionalnih manjina, kao znanstveni segment Lipovljanskih susreta, a na večer se očekuje kvalitetan kulturno-umjetnički program, te  gostovanje izvođača za sve posjetitelje.

Treći dan ‘Lipovljanskih susreta 2015.’ uobičajeno je sportski dan, a ove godine je novitet, da će se u sklopu nedjelje održati i ‘Vatrogasni izazov’, koji se do sada održavao u Lipovljanima početkom  lipnja, kao dio ‘Susreta’. Program se priprema detaljno, a kompletan program do sredine lipnja.