U subotu 20.veljače 2016.g. u Ivanić-Gradu održan je 28. Tradicionalni Karate kup Mladosti što ga svrstava među najstarije karate turnire u Hrvatskoj.

 

Ceremoniju otvaranja uveličala je Njegova Ekselencija gdin. Keiji Ide, veleposlanik Japana u Republici Hrvatskoj. Veleposlanik je uvodnim govorom  istaknuo da je iznimno zadovoljan razvitkom karate sporta u Hrvatskoj, a natjecateljima je zaželio puno sportske sreće i uspjeha. Predsjednik Karate kluba Mladost Krešimir Golubić je na japanskom jeziku izrazio zahvalnost Njegovoj Ekselenciji na dolasku.

 

Važno je za napomenuti da je ovogodišnji 28. Kup Mladosti do sada najbrojniji, te se svojom odličnom organizacijom i brojnošću svrstava među najbolje karate turnire u Hrvatskoj za djecu od 6 do 15 godina.

 

Na natjecanju je nastupilo 582 natjecatelja iz 55 karate klubova u katama i borbama. Najuspješniji klub turnira bio je KK Samobor, drugo mjesto je zauzeo domaćin turnira KK Mladost Ivanić Grad dok je treće mjesto osvojio KK Globus - Čakovec. KK Mladost osvojio je 24 medalje od čega 5 zlata, 4 srebra i 15 bronci. ​