Turistička zajednica Grada Ivanić-Grada, u suradnji sa Zborom turističkih novinara HND, organizirala je 26. i 27. veljače 2016. Studijsko putovanje za turističke novinare s ciljem predstavljanja turističke ponude ivanićgradskog i kloštranskog područja. Sudjelovalo je 16 novinara iz Hrvatske te njihovi gosti iz Slovenije i Slovačke koji predstavljaju preko 20 medija.

U Kleti Stari mlin, načelnik općine Kloštar Ivanić, Željko Filipović zaželio je dobrodošlicu okupljenima, domaćini Marija i Vlado Kunek upoznali su prisutne sa svojim imanjem. Nakon ručka novinari su razgledali crkvu Blažene Djevice Marije i pinakoteku, te crkvu sv. Ivana u Kloštar Ivaniću.

U Vinariji Voštinić Klasnić održana je degustacija vina , a mladi vlasnik Tomislav Voštinić, predstavio je razvojne planove vinarije. Na kraju prvog dana Studijskog putovanja novinari su otišli na Seoski turizam Kezele, gdje su večer proveli u razgledu vinskog podruma, degustaciji vina domaćina Drage, kotlovini i ugodnom druženju uz tamburaše i noćenju u tradicionalno uređenim sobama.

Na kraju boravka turistički novinari izrazili su pozitivne dojmove s predstavljenim turističkim sadržajima i potencijalima, posebno su iznenađeni kako mladi uspješno nastavljaju tradiciju obiteljskih gospodarstava. Nadamo se nastavku ove suradnje s turističkim novinarima na obostrano zadovoljstvo.