8.lipnja 2016.u Pučkom domu u Kloštar Ivaniću otvorena je izložba: „Postel sem si složila“ . Ostvarenje je to tradicijskog etno projekta Udruge Prijatelji Kloštra, povodom Dana Općine Kloštar Ivanić. O samoj izložbi, njenoj kvaliteti i vrijednosti na očuvanju narodnoga blaga, područja oko Kloštar Ivanića, govorila je i svoj stručni osvrt dala vrsna etnologinja prof.Slavica Moslavac iz Kutine. 
Prilikom svog izlaganja istaknula je kako se ova izložba svojom kvalitetom može svrstati u visoko vrijedne postave etno izložbe u zemlji. Stručnost je na visini, eksponati - sve ovo ruho i postele su samo mali dio bogatstva baštine ovoga kraja i moslavačkog ozračja. 
Neotuđivo je to blago ovoga kraje, predočene su i posebno vidljive tehnike ukrašavanja ovog posteljnog ruha i posebno crveni uzoraci kao karakretistika ovoga kraja.

Nazočnima se obratila i Božica Brkan-književnica i novinarka, koja je između ostalog istaknula:
Zaista možete biti zadovoljni ovime što ste učinili. Zahvalna sam što tako ustrajno to radite sve bolje i bolje. I ovo je dio kulture koji budi taj moslavački duh, iako je Moslavina podjelnjena na tri županije, tri biskupije. Mislim da bi to mnoge iz europe posebno zanimalo i divili se tome.
Veliko hvala vašoj udruzi i vašem mjestu što pridaje važnosti ovako vrijednoj baštini i daje podršku ovoj ustrajnoj udruzi na očuvanju svog identiteta .Čestitke udruzi jer očito je da radite sve bolje i bolje.

Uz pozdravni govor i čestitke udruzi Prijatelji Kloštra, svoj osvrt je iznio i Đuro Vidmarović-znanstvenik, književnik, povjesničar - istaknuvši:
Ovo događanje slovi kao vrlo važan kulturno povjesni događaj u ovome mjestu- mjestu Kloštar Ivanić, pa čak i u sjeverno-zapadnoj Hrvatskoj.Svi su predmeti rađeni između dva svjetsko rata ili prije.To su svjedoci povjesnog vremena našega kraja. Sve manifestacije ove udruge, sve je to na jednoj visini . Sjećate se razglednica, božićnih izložbi—vi ste to sačuvali i u tome je velika vrijednost naših krajeva, ovo je duhovna vrijednost. Ovo je duhovni proizvod, kojem bi se Evropa doista divila, jer toga u Njemačkoj , Engleskoj i drugim zemljama nema.Ovo je prepoznatljivost našega moslavačkog ali i hrvatskog identiteta i samobitnosti.
U prigodnom programu nastupila je pjesnikinja Štefica Vanjek-Štefi, sa svojom pjesmom, posvećenom upravo ovoj izložbi s istim naslovom: Postel sem si složila. Otvorenje izložbe uveličala je sa nekoliko pjesama vokalna skupina Angeline KUD-a Kloštar Ivanić.
Po završetku programa, nazočnima se obratio Miljenko Majdek, zamjenik Načelnika Općine Kloštar Ivanić. Čestitao je Udruzi Prijatelji Kloštra na ostvarenju ovoga projekta, te izložbu proglasio otvorenom.