Uz nazočnost župana Zagrebačke županije, Stjepana Kožić danas je u općini Kloštar Ivanić otvorio novo reciklažno dvorište. Općinski načelnik, Željko Filipović istaknuo je kako je za reciklažno dvorište kojim će općina Kloštar Ivanić biti zelenija i čišća utrošeno 1.236.053,96 kn.

Početak izvođenja  radova bio je 08.08.2016.god, a završetak 31.10.2016. god. i time su radovi izvršeni u ugovorenom roku.

Dodao je kako će od 13.ožujka 2017. godine s radom krenuti Reciklažno dvorište u Kloštru Ivaniću i  radit će radnim danom od 12,00 h – 20 h (ljeti) i od 09h – 17h (zimi), 9 h- 13 h (svaka prva subota u mjesecu), te da će građani u tom vremenu moći dovoziti sav razvrstani otpad- papir i karton, staklo, metal, plastiku, drvo, tekstil i odjeća, EE oprema/otpad, ulja i masti, baterije i akumulatori, lijekovi, lužine, kiseline, pesticidi, boje, ljepila i smole, deterdženti. glomazni otpad i dr.

Otvorenju Reciklažnog dvorišta  prisustvovao je i saborski zastupnik Mihael Zmajlović koji je istaknuo važnost učenja djece u razvrstavanju otpada.

Svečanost otvorenja svojim su nastupom uveličala  su djeca Dječjeg vrtića Proljeće, koja su u sklopu programa, demonstrirala odraslima kako reciklirati otpad.