Nakon održanog sastanka mjesnog odbora Ščapovec 23.ožujka 2017.g., stanovnici naselja na obostrano zadovoljstvo su upoznati sa nadolazećim radovima, te kroz prezentaciju obima i tempa rada odgovoreno je na pitanja stanovnika.

Dana 29.03.2017.g. započeli su pripremni radovi u naselju Ščapovec, koji prethode investicijskom održavanju ceste kroz naselje u duljini od 1.250,00 m'. Pripremni radovi se sastoje od sanacije oborinske odvodnje, i eventualnih zahvata u prostoru do kojih može doći prilikom radova.

Planirani završetak pripremnih radova je 10. travanj 2017g., a ujedno na isti datum kreću pripremni radovi za asfaltiranje ukoliko vremenske prilike dozvole.

 

Danas su Župan Zagrebačke županije mr.sc. Stjepan Kožić, i Načelnik Općine Kloštar Ivanić Željko Filipović potpisali Ugovor o sufinanciranju radova izvanrednog održavanja prometne infrastrukture u iznosu od 300.000,00 kn, uz uvjet da se radovi izvedu uredno i u propisanom roku.

Nakon novoizgrađene plinske mreže  u 2014.g., 2016.g. puštena je u rad i fekalna kanalizacija sa biološkim pročistaćem, financirana iz programa IPARD, te sanacijom oborinske odvodnje koja je u tijeku, i sa novoasfaltiranom cestom do kraja proljeća zaokružiti će se uređenje naselja Ščapovec.

 

Ugovor o sufinanciranju .pdf

Ugovor za izvođenje radova