Ekipa mladih Osnovne škole Braće Radića iz Kloštra Ivanića ove godine izborila je plasman za sudjelovanje na Državnom natjecanju mladih HCK čiji je domaćin za 2017. godinu bio grad Sisak. Natjecanje se već tradicionalno održava u Tjednu Crvenog križa – 11., 12., 13. i 14. svibnja.

Cilj natjecanja usmjeren je na motiviranje mladih za humanitarno djelovanje u zajednici i njihovo okupljanje radi razmjene iskustava i ideja o radu mladih Hrvatskog Crvenog križa.

Natjecanje se sastojalo od dva tematska djela: – provjeru znanja o Međunarodnom pokretu Crvenog križa i Crvenog polumjeseca, Hrvatskom Crvenom križu, međunarodnom humanitarnom pravu i ljudskim pravima i – provjeru znanja i vještina pružanja prve pomoći.

Ovih dana više od 250 mladih, njihovih mentora i pratitelja iz čitave Hrvatske družilo se u Sisku i tako pokazali snagu i znanje humanosti.  Na natjecanju je sudjelovalo sveukupno 20 ekipa – 10 ekipa podmlatka ( Split, Ivanić-Grad, Buje, Darda, Koprivnica, Zagreb, Ivanec, Nova Gradiška, Šibenik i Delnice) i 10 ekipa mladih ( Osijek, Vinkovci, Split, Zagreb, Sisak, Krapina, Buje, Koprivnica, Zadar i Rab).

Djevojke, u sastavu: Valentina Šilipetar, Anja Slunjski, Nika Cvitković,  Natali Brcko, Nika Rukavina i Lucija Virić pod vodstvom mentorica Martine Srake i Marije Hegol, pokazale su odlično znanje i vrhunske vještine u pružanju prve pomoći te vratile se kući sa srebrnom medaljom u kategoriji podmlatka.

Ponosni smo na naše cure, te čestitamo cijeloj ekipi i njihovim mentoricama koje su odradile odličan posao, s kojim su dokazale da je GDCK Ivanić-Grad već dugi niz godina u samom vrhu ovog Natjecanja.

Konačni poredak – kategorija mladi:

1.Mjesto – Osijek

2.Mjesto – Vinkovci

3.Mjesto – Split

Konačni poredak – kategorija pomladak:

1.Mjesto – Split

2.Mjesto – Ivanić-Grad

3.Mjesto - Buje