Prošlog tjedna, 23.11.2017.g. započeto je orezivanje i rušenje stabala na promenadi u Školskoj ulici u Kloštar Ivaniću, kao i u Parku hrvatskih branitelja.

Radovi su naručeni u sklopu ugovora o održavanju javnih zelenih površina koji je sklopljen 2015.g. sa „Komunalni centar Ivanić Grad“, te je dana suglasnost od strane Općine Kloštar Ivanić. Isti se izvode prema mišljenju javne ustanove „Zeleni prsten Zagrebačke županije“ koje smo zatražili u proljeće ove godine, i sukladno projektu uređenja promenade čije idejno rješenje je objavljeno još prošle godine, a možete ga pogledati ovdje, i idejnom projektu uređenja Parka hrvatskih branitelja koji također je bio objavljen početkom 2015.g., a možete ga vidjeti ovdje. Pregled je izvršio g. Boris Gerenčević, diplomirani inženjer agronomije i ovlašteni krajobrazni arhitekt, koji radi kao stručni savjetnik za javnu ustanovu.

Izvješće i mišljenje .pdf

U ovom trenutku su srušena sva stabla čije čišćenje je u tijeku, a nastavlja se sa orezivanjem stabala kako bi se na vrijeme stigla postaviti božićna rasvjeta, i na proljeće nastavilo pravovremeno sa uređenjem šetnice sađenjem kestena i javora, te neposredno uz šetnicu sa bijelocvatnom surućicom.

Uklanjanje panjeva izvesti će se po završetku orezivanja ukoliko vremenske prilike dozvole, a najkasnije u rano proljeće prije sadnje mladog drveća.