30.11. 2017. godine, u 88 godini života napustio nas je naš dragi sumještanin.

Dr.sc. Eugen Šooš, virolog dugo godina zaposlen u Imunološkom zavodu kao voditelj proizvodnje humanog leukocitnog interferona, dostupnog i visokodjelotvornog u prevenciji i liječenju virusnih bolesti sve vrste gripe, rak grlića maternice uzrokovan humanim papiloma virusom, rak dojke, mozga i druge vrste raka za koje su krivci virusi.

Na samom kraju šezdesetih godina Dr. Šooš, veterinar s doktoratom iz područja virologije iz tadašnjeg Higijenskog zavoda prešao je raditi na Imunološki zavod odakle je poslan u tadašnji SSSR izučavati na Moskovskoj medicinskoj akademiji cjepivo protiv krpeljnog encefalitisa, ali učiti i o interferonu.

Već više od dva desetljeća živio je kao aktivni umirovljenik u Kloštru Ivaniću kojemu nije bilo ništa teško učiniti za svoje rodno mjesto i za svoje ljude.

Od rujna 2000. godine do lipnja 2001. godine obnašao je dužnost načelnika Općine Kloštar Ivanić i na taj način želio je osigurati bolji život svojih mještana u zajednici.

Bio je aktivan u tadašnjim društveno političkim organizacijama s ciljem pomoći zajednici u kojoj je živio.  

Bio je veliki protivnik proizvodnje GMO hrane i veliki borac isključenja takvih korporacija u plasiranju takve hrane.

Njegov dugogodišnji i aktivni rad na znanstvenom, političkom i humanitarnom radu govori o njegovoj borbi za čovječanstvo.

Također aktivno uključivanje u obranu domovinskog rata bio je njegov doprinos za domovinu.

Geno kako smo ga zvali u našem Kloštru, bio je čovjek velikih životnih mudrosti, bogat životnim iskustvima koje je stekao putovanjima, vedrog duha i borca za pravdu.

Uz iskrenu zahvalu i hvalu  za njegovu iznimnu borbu za čovjeka, doprinos za svoje mjesto i boljitak cijele zajednice neka mu je laka hrvatska zemlja.

Sahrana pokojnika bila je 01.12. 2017. godine u 13,00 sati na mjesnom groblju u Kloštar Ivaniću bila je u skladu sa željom pokojnika.

 

Predstavnici Općine Kloštar Ivanić položiti će vijenac i zapaliti svijeće u ponedjeljak na grobu pokojnika u 12h. 

 

Neka mu je vječna slava i hvala !

 

OPĆINA KLOŠTAR IVANIĆ