Projekt „Regionalni vodoopskrbni sustav Zagrebačke županije - Zagreb Istok“ Vlada RH na današnjoj sjednici proglasila je strateškim investicijskim projektom Republike Hrvatske.

Projektom RVS Zagreb Istok obuhvaćena je gradnja nove, odnosno, rekonstrukcija postojeće javne vodoopskrbne mreže i pripadajućih objekata na području Dugog Sela, Ivanić-Grada, Svetog Ivana Zeline i Vrbovca te općina Brckovljani, Rugvica, Kloštar Ivanić, Križ, Bedenica Dubrava, Farkaševac, Gradec, Preseka i Rakovec.

„Vladinom odlukom finalizirana je pripremna faza i sada očekujem što skorije raspisivanje natječaja za odabir izvođača radova kako bi krenula i realizacija na terenu. Sama činjenica da će priključak na javni vodoopskrbni sustav biti omogućen za 105.000 stanovnika istočnog dijela županije, najbolje govori o njegovoj važnosti i zahtjevnosti. Naravno, njegova realizacija pridonijet će i gospodarskim aktivnostima, a to će svakako imati pozitivan efekt na zaposlenost i daljnje pozicioniranje Zagrebačke županije kao još privlačnije regije za investiranje“, rekao je župan Stjepan Kožić naglasivši kako je Zagrebačka županija radi potrebe izrade aplikacije za prijavu projekta prva i jedina u Hrvatskoj sva postojeća trgovačka društva, koja na istočnom dijelu Zagrebačke županije obavljaju usluge javne vodoopskrbe i odvodnje spojila u jedno.

Projekt „RVS Zagreb Istok“ će se financirat kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija“.