Ministar graditeljstva i prostornog uređenja i potpredsjednik Vlade RH Predrag Štromar posjetio je 21. veljače poslije podne u Kloštar Ivaniću načelnika Općine Kloštar Ivanić Željka Filipovića, te uručio ugovor o sufinanciranju energetske obnove zgrade općinske uprave i razgovarao o mogućim novim zajedničkim projektima. Sudjelovali su i zamjenik načelnika Branko Šafran, predsjednik Općinskog vijeća Krešimir Bunjevac i član Središnjeg odbora HNS-a Krešimir Malec.

Ministarstvo graditeljstva i Fond za energetsku učinkovitost će ove godine u Kloštar Ivaniću sufinancirati energetsku obnovu zgrade općinske uprave sa 574.000 kuna, 300 tisuća će općina pokušati dobiti od županije, a još toliko osigurati sama, dok će radovi obuhvatiti krovište, unutarnje i vanjsko uređenje i zamjenu stolarije.

U okviru priprema za stručnu realizaciju projekta općinski službenik bio je na radionici, a regionalna agencija će pomoći pripremiti natječajnu dokumentaciju za izbor izvođača radova. Plan je da općinska uprava radi u općinskoj zgradi i tijekom izvođenja radova, i stoga se radovi planiraju izvoditi tijekom ljetnih mjeseci.