Na sjednici Upravnog odbora Hrvatskog kickboxing saveza, održanoj u Zagrebu, izabrani su najbolji kickboksači za prošlu godinu, za mlađe uzraste i seniore za tatami (point fighting, light contact i kick light) kao i ring discipline (full contact, low kick i K1). Ivan Bertić iz bedekovčanskog Kickboxing kluba Zmaj jednoglasno je izabran za najboljeg natjecatelja mlađih uzrasta u tatami disciplinama. Na Skupštini nacionalnog saveza, održanoj u Varaždinu, dodijeljen mu je i prigodni pehar.

Kako kažu u KBK-u Zmaj, Bertić je izbor opravdao izuzetnim sportskim rezultatima u 2018. godini, pa je tako u Jesolu u Italiji osvojio dvostruku svjetsku titulu u light contactu i kick lightu za juniore do 84 kg, dvostruki je osvajač europskog kupa u Karlovcu u lightu i kick lightu za juniore do 84 kg, trostruki je državni prvak u tatami opcijama: point fighting, light contact i kick light za juniore do 84 kg, te jednako tako dvostruki državni prvak u ring opcijama K1 i full contact za juniore do 81 kg, a također je i višestruki osvajač međunarodnih kupova.

Tijekom 2018. godine odradio je 47 službenih mečeva bez poraza, točnije, neporažen je od ožujka 2017., što je niz od 80-ak pobjeda. O važnosti njegovih uspjeha svjedoči i činjenica da nastupa u nacionalnom savezu koji broji čak 104 kluba s 5160 aktivnih članova, gdje je samo na državnim prvenstvima nastupalo 1212 natjecatelja.