U Vrbovcu   je   danas  načelnik Općine  Kloštar Ivanić Željko  Filipović  u nazočnosti  gradonačelnika Vrbovca  Denisa Kralja  te  gradonačelnice  Zlatara  i  načelnika  općina Dubrave, Farkaševca, Gradeca, Preseke i  Rakovca   potpisao  s  direktorom poduzeća Gradski objekti Vrbovec d.o.o. Markom Beloševićem  ugovor  o sufinanciranju 50 posto iznosa Škole plivanja u Nerezinama.

Planirani početak  sezone  bit će od 16. lipnja, desetak dana ranije nego prošle godine, a planirano trajanje sezone je do sredine rujna. Uz 50 postotno sufinanciranje  ovih 8  jedinica lokalne  samouprave, cijena škole plivanja po učeniku je tisuću kuna.

Potpisivanjem ovogo ugovora,  dva grada i šest općina će ovog ljeta   poslati osnovnoškolce  trećih  razreda  sa svog  područja u Nerezine, na Malom Lošinju,  a uz vrtićku smjenu  vrbovečko  gradsko odmaralište popunit će sedam termina  po 10 dana  škole plivanja.

Drago mi je što treću godinu zaredom potpisujemo ugovore o sufinanciranju škole plivanja i što nas je sve više. Gradski objekti Vrbovec do sada su, uz pomoć Grada Vrbovca, u Gradsko odmaralište Nerezine uložili preko milijun kuna te se konačno možemo pohvaliti dobrim standardom u odmaralištu – uvodno je rekao direktor tvrtke Gradski objekti Vrbovec Marko Belošević. – To su prepoznali u Gradu Zlataru i Općini Kloštar Ivanić te sam sretan što ćemo ove godine ugostiti i djecu s njihovog područja. Sve je spremno i veselim se novoj sezoni u našem odmaralištu – zaključio je Belošević.

Načelnik Općine Kloštar Ivanić Željko Filipović rekao je kako se nada da će ova  suradnja potrajati i za naredne generacije. – Nakon što smo obišli odmaralište, odlučili smo da ćemo djecu s našeg područja poslati u školu plivanja, a nadam se da ćemo dobru suradnju nastaviti i na drugim projektima – istaknuo je načelnik Filipović.