Župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio je prirodnu nepogodu za 4 grada i 9 općina s područja Zagrebačke županije nastalu u razdoblju od 23. ožujka do 16. travnja 2020. godine, a uzrokovanu mrazom koji je na navedenom području nanio velike štete na
poljoprivrednim kulturama.
Prirodna nepogoda proglašena je za područje gradova Dugo Selo, Jastrebarsko, Sveti Ivan Zelina i Velika Gorica te općina Bistra, Dubrava, Klinča Sela, Kloštar Ivanić, Križ, Luka, Jakovlje, Orle i Pisarovina.
Link Zagrebačke županije: https://www.zagrebacka-zupanija.hr/vijesti/4990/proglasena-prirodna- nepogoda-za-4-grada-i-9-opcina.

Pozivaju se oštećenici koji su pretrpjeli štetu uzrokovanu mrazom na poljoprivrednim kulturama, da prijave štetu općinskom povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda. Šteta se prijavljuje isključivo na propisanom obrascu PN u roku od 8 (osam) dana od dana
donošenja odluke o proglašenju prirodne nepogode, odnosno najkasnije do 25. travnja 2020. godine.

Zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom korona virusa, prijava štete (obrazac PN) dostavlja se isključivo elektroničkom poštom na e-mail adresu:  [email protected], a iznimno se može predati u sandučić pošte na ulazu u izmješteni ured Općine Kloštar Ivanić na adresi:

Trg sv. Ivana 1, 10312 KLOŠTAR IVANIĆ

Obrazac prijave .pdf