Poštovani stanovnici Općine Kloštar Ivanić,

obavještavamo Vas da će od srijede, 26. svibnja 2021. godine, do petka, 28. svibnja 2021. godine, mobilni uredi Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine zaprimati i pružati pomoć pri popunjavanju ZAHTJEVA ZA OBNOVU POTRESOM OŠTEĆENIH OBJEKATA te pri potpisivanju SUGLASNOSTI ZA UKLANJANJE građevina.

Mobilni uredi Ministarstva bit će tijekom navedena tri dana na dvjema lokacijama:

  1. DVD IVANIĆ-GRAD (Ulica kralja Tomislava 45, Ivanić-Grad) od 9 do 17 sati i
  2. DRUŠTVENI DOM POSAVSKI BREGI (Savska ulica 68C, Posavski Bregi) od 9 do 17 sati.

Pozivaju se građani čije su građevine dobile crvene naljepnice, da obavezno dođu potpisati suglasnosti za uklanjanje.

Službenici u mobilnim uredima pomagat će građanima popunjavati zahtjeve za obnovu i rješavati druga pitanja administrativne naravi.

Građani će samo uz predočenje osobne iskaznice i ispunjavanje jednostavnog obrasca moći pokrenuti postupak obnove sustavom koji je izravno povezan s katastrom, gruntovnicom i drugim službenim bazama podataka.

Zahtjevi za obnovu mogu se podnositi i putem Digitalnog sustava e-Obnova putem sustava e-Građani te preporučenom poštom na adresu Ministarstva prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Detaljne informacije o podnošenju Zahtjeva za obnovu mogu se pronaći na službenoj stranici Ministarstva na poveznici: https://mgipu.gov.hr/vijesti/obnova-zgrada-ostecenih-potresom-na-podrucju-sisacko-moslavacke-karlovacke-i-zagrebacke-zupanije/11384 .