Brigu za prirodu djeca Dječjeg vrtića Proljeće usvajaju  od najranijih dana, prvotno odvajajući otpad, zatim i kroz neke složenije i zanimljivije radnje i akcije. Ovakav stav nas doveo da se prije desetak godina priključimo nacionalnoj udruzi Lijepa naša koja je pak član Svjetske udruge Eko škola (FEE). Počeli smo bez  značajnog statusa kao debitanti, ali uz stalno djelovanje i akcije vrijedne spomena, danas, deset godina kasnije zavrijedili smo Zlatni status.

Ove godine imamo i više razloga za slavlje osim dobivanja ovog vrijednog statusa. Zahvaljujući donatorskoj akciji provedenoj u suradnji s lokalnim poduzetnicima sagrađena je divna funkcionalna sjenica u dvorištu dječjeg vrtića, nabavljena i postavljena vrtna kućica, također u dvorištu. Osim toga, velikodušnim donacijama je pribavljena i oprema za boravak djece na otvorenom.  

Svečano podizanje Zelene zastave upriličili smo 20. listopada u prostoru ispred našeg vrtića uz prigodan program koji su predstavila naša djeca odgojnih skupina Mišići i Leptirići.

Bili su prisutni i Predsjednik Upravnog vijeća Dječjeg vrtića Krešimir Bunjevac, kao i predstavnica firme Jakopović d.o.o. koja je inače dugogodišnja i velikodušna Kuma vrtića.

Nakon svečanosti i podizanja zastave, upriličen je bogati domjenak kojim su djeca, a povodom i Dana kruha, radosno počastila.

Lokalni poduzetnici koji su svojom plemenitom i darežljivom gestom donacije pripomogli veliko uređenje vanjskih prostora našeg vrtića.

KUKEC d.o.o.

CMB Graditeljstvo

ŠINJOR

BUNJEVAC OBRT

IVASIM

JAKOPOVIĆ d.o.o.

LIPOVEC GRADNJA