Povodom dana dobrovoljnih darivatelja krvi, dana 24.10.2022. godine načelnik Općine  Kloštar Ivanić, Željko Filipović  primio je dobrovoljne darovatelje krvi s područja  općine. 

Dodjeljena su priznanja  i simbolični pokloni za darovanu krv:

 

Darivatelji koji primaju priznanja su Mario Svečak sa 100 davanja, Ivan Vincek  30 , Ivana Kranjčina 25, Marko Popović 20, Rudolf Borić i Valentina Vincek sa 10 davanja i Ena Matijević 1davanje. Također je upućena  zahvala Ani Stilinović i volonterki Đurđici Grganja i ostalim volonterkama koje djeluju na području Općine Kloštar Ivanić.

 

Ispred  Gradskog društva Crvenog križa Ivanić Grad, ravnateljica Ivana Bajt upoznala je sa statističkim podacima prikupljanja krvi u  Općini Kloštar Ivanić.

Hrvatski Crveni križ kao glavni promotor i organizator davanja krvi, koji su ujedno i njegovi članovi, upisuje ih u evidenciju te brine o jedinstvenom sustavu priznanja.

Transfuzijske službe uzimaju, testiraju i obrađuju krv.

U većini zemalja u svijetu ova djelatnost je povjerena Crvenom križu zbog njegovog humanitarnog rada,  razvijene mreže organizacija Crvenog križa na terenu,  te velikog broja volontera što omogućuje neprofitno prikupljanje krvi.

Biti darivatelj krvi je plemenita stvar i oni su nacionalno blago svake zemlje.

Dobrovoljnim darivateljima krvi želimo dug život i dobro zdravlje te zahvaljujemo na nesebičnom darivanju krvi.

Stoga pokažite plemenitost, budite darivatelj krvi , i otkrijte najbolji dio sebe.