SlikaIzložba će biti otvorena u subotu 27. ožujka 2010. g. u 11 sati u Pučkom domu Kloštar Ivanić, a biti će otvorena od 11 do 16 sati, te u nedjelju 28.ožujka 2010. g. od 9 do 17 sati.Ulaz je slobodan. Radujemo se svakom posjetitelju, domicilnom stanovništvu Općine Kloštar Ivanić, kao i svim putnicima namjernicima te slučajnim prolaznicima. Očekujemo Vas s puno radosti !

Približava se Uskrs. Nalazimo se u vremenu Korizme - milosnog vremena - priprave za najveći kršćanski blagdan, Uskrs - dan uskrsnuća Isusa Krista. "Korizma je vrijeme pokorničkih djela. U pobožnosti križnoga puta pratimo Spasitelja kako nosi teški križ; kako ga ponizuju, pljuju i bičuju. A zašto On to sve dopušta i prihvaća? Za nas, naše grijehe i besmrtne duše. Želi otkupiti i spasiti sve ljude."

Upravo ta je tema nadahnula članice kreativne radionice Udruge "Prijatelji Kloštra" iz Kloštar Ivanića, da pripreme za drago nam pučanstvo izložbu : "KRIŽNI PUT U KLOšTRU". Biti će tu slikovni prikaz sva četiri ostvarena križna puta u Župi Kloštar Ivanić. Posjetitelji će moći vidjeti radove članova kreativne radionice Udruge "Prijatelji Kloštra" na temu križnog puta i Uskrsa oslikano na platnu, slikama i pisanicama, a moći će vidjeti i druge radove nastale i pripremljene za ovu izložbu.