SlikaUdruga vlasnika i ljubitelja konja Topot iz Kutine u petak 20. kolovoza 2010. godine u 8 sati (Kutina, Radićeva 174) blagoslovom puta započinje II. konjaničko hodočašće u hrvatsko nacionalno svetište Mariju Bistricu.

Na putu dugom stotinjak kilometara u sedlu bit će 7 konjanika: Sandra Prevendar Nekvapil, Luka Alinjak, Jasmina Mošnička, Vedran Lukačević, Nenad Alinjak, Iva čelap i Ana Matijaš

KNJIŽEVNA VEčER U KLOšTAR IVANIćU

Prvo noćenje je u petak 20. kolovoza u Kloštar Ivaniću. Doček u tom vjerskom središtu u prostoru Franjevačkog samostana u 19 sati prati i pjesnička večer "Vjerski motivi u moslavačkoj kajkavskoj lirici" koju promocijom knjige "Kajkavska lirika Moslavine" priređuju ogranci Matice hrvatske iz Kutine i Kloštar Ivanića.

Svoje stihove kazivat će pjesnici: Božica Brkan, Katarina Brkić i Dragutin Pasarić

Osvrt na knjigu dat će urednik: Dražen Kovačević

U subotu 21. kolovoza u 6 sati na trgu u Kloštar Ivaniću konjanici će primiti zajednički blagoslov s hodočasnicima tamošnje župe koji su tog dana sudionici prvog zajedničkog hodočašća vjernika Sisačke biskupije na Mariju Bistricu.

U nedjelju 22. kolovoza na relaciji Zlatar Bistrica – Marija Bistrica konjanici-hodočasnici pridružit će se kao prethodnica 8. međunarodnoj svečanoj povorci konjičkih zaprega, a čiji je organizator Udruga uzgajivača konja Krapinsko-zagorske županije. U Crkvi na otvorenom Alojzija Stepinca u Mariji Bistrici uz misu u 11 sati prema tradiciji prve nedjelje poslije Velike Gospe sudionici povorke primit će hodočasnički blagoslov.