SlikaOpćinsko vijeće Općine Kloštar Ivanić, u svrhu povećanja prihoda u Proračun Općine Kloštar Ivanić po osnovi komunalne naknade – a to su namjenski prihodi namijenjeni financiranju obavljanja komunalnih djelatnosti iz članka 22 stavak 1, razmatra mogućnost naplate komunalne naknade vlasnicima odnosno korisnicima kuća za odmor.

Na temelju članka 22. i 23. Zakona o komunalnom gospodarstvu (Narodne novine 26/03- pročišćeni tekst, 82/04, 32/09) i članka 34. Statuta Općine Kloštar Ivanić (Glasnik Zagrebačke županije br. 19/09) Općinsko vijeće Općine Kloštar Ivanić na 15. sjednici održanoj dana 16.12. 2010. godine donosi

Z A K L J U č A K

I.

Općinsko vijeće Općine Kloštar Ivanić, u svrhu povećanja prihoda u Proračun Općine Kloštar Ivanić po osnovi komunalne naknade – a to su namjenski prihodi namijenjeni financiranju obavljanja komunalnih djelatnosti iz članka 22 stavak 1, razmatra mogućnost naplate komunalne naknade vlasnicima odnosno korisnicima kuća za odmor.

 

Prihod Proračuna ostvaren razrezom i naplatom komunalne naknade na kuće za odmor utrošiti će se na održavanje objekata i uređaja komunalne infrastrukture i to: odvodnja atmosferskih voda, održavanje čistoće u dijelu koji se odnosi na čišćenje javnih površina, održavanje javnih površina, održavanje nerazvrstanih cesta, održavanje groblja i održavanje javne rasvjete.

 

II.

 

Odobrava se provođenje aktivnosti na utvrđivanju elemenata za izračun komunalne naknade vlasnicima odnosno korisnicima kuća za odmor na području Općine Kloštar Ivanić, a temeljem odredbi članka 22. - 29. Zakona o komunalnom gospodarstvu.

Obveznici plaćanja komunalne naknade bili bi vlasnici odnosno korisnici kuća za odmor koje se nalaze unutar građevinskog područja naselja i izvan građevinskog područja naselja na kojem se najmanje obavljaju komunalne djelatnosti održavanja javnih površina, održavanje nerazvrstanih cesta i javne rasvjete i koje su opremljene najmanje pristupnom cestom, objektima za opskrbu električnom energijom i uličnim vodovodom prema mjesnim prilikama, te čine sastavni dio infrastrukture na području Općine Kloštar Ivanić.

III.

U svrhu provedbe ovog Zaključka općinski načelnik ovlašćuje se na poduzimanje potrebnih aktivnosti za organizaciju popisa, a Upravni odjel za pripremu općih akata.

IV.

 

Zaključak stupa na snagu danom donošenja.