Na temelju članka 56. Statuta Općine Kloštar Ivanić (Glasnik Zagrebačke županije br. 19709) načelnik Općine Kloštar Ivanić dana 30.05.2011. godine donosi

Z A K L J U č A K

o prikupljanju novčanih priloga stradalom od eksplozije plina

 

I.

Općinski načelnik razmotrio je Zahtjev mještana dijela Mjesnog odbora Kloštar Ivanić – čemerničke i Vinarske ulice da se odobri akcija prikupljanja dobrovoljnih novčanih priloga za g. SINIšU PAVANIć iz čemerničke ulice 13, čiji je stambeni objekt dana 24.05.2011. godine gotovo uništen od eksplozije plina, najvjerojatnije iz kanalizacije.

U eksploziji je stradalo malodobno dijete koje se nalazi na intenzivnoj njezi sa 90% -tnim opeklinama II. i III. stupnja.

 

U eksploziji plina uništena su temelji, donja etaža stambenog objekta, gornja etaža i krovište, pročelja, a „deke“ i zidovi su ispucali.

 

Službenici Policijske postaje Ivanić Grad izvršili su očevid i očekuje se službeni zapisnik o očevidu.

 

II.

Odobrava se akcija prikupljanja dobrovoljnih novčanih priloga po svim mjesnim odborima na području Općine Kloštar Ivanić, a za provedbu se zadužuju po dva člana svakog mjesnog odbora, po odluci predsjednika mjesnog odbora.

Također će Općina Kloštar Ivanić pri poslovnim bankama – PBZ i Zagrebačkoj banci otvoriti žiro-račune na koje će moći uplaćivati dobrovoljni novčani prilozi, kao i položiti dobrovoljni novčani prilozi sakupljeni od strane pojedinih mjesnih odbora.

 

U svrhu provedbe ovog Zaključka u Općini Kloštar Ivanić će se organizirati radni dogovor sa predsjednicima svih mjesnih odbora s područja Općine Kloštar Ivanić.

 

III.

Zaključak stupa na snagu danom donošenja.

 

Klasa: 402-08/11-01-24

Ur. Broj: 238/14-03-11-01

Kloštar Ivanić, 30.05.2011.

 

REPUBLIKA HRVATSKA

ZAGREBAčKA ŽUPANIJA

OPćINA KLOšTAR IVANIć

OPćINSKI NAčELNIK

 

Načelnik:

 

Zlatko Golubić, dipl. oec.