Slika Pravo na pristup informacijama, koje posjeduje, raspolaže ili nadzire Općina Kloštar Ivanić uređeno je Zakonom o pravu na pristup informacijama ("Narodne novine", broj 172/03, 144/10 i 77/11). Zakonom se propisuju i načela prava na pristup, izuzeci od prava na pristup, te postupak za ostvarivanje i zaštitu prava na pristup informacijama. Cilj Zakona je omogućiti i osigurati informaciju fizičkim i pravnim osobama putem otvorenosti i javnosti djelovanja tijela javne vlasti, sukladno zakonu.

Za službenika za informiranje, a temeljem Odluke o određivanju službenika za informiranje Općine Kloštar Ivanić, imenovana je službena osoba mjerodavna za rješavanje ostvarivanja prava na pristup informacijama u Općini Kloštar Ivanić.

Pravo na informaciju ostvaruje se podnošenjem zahtjeva Općini Kloštar Ivanić. Ukoliko se zahtjev podnosi pismenim putem, potrebno je ispuniti Obrazac zahtjeva za pristup informacijama kojeg možete poslati:

  • na adresu: Općina Kloštar Ivanić, školska 22, 10312 Kloštar Ivanić
  • na fax broj: 01 2892 - 450

Odluka o imenovanju službenika za zaštitu osobnih podataka

Odluka o ustrojavanju kataloga informacija Općine Kloštar Ivanić

Katalog informacija Općine Kloštar Ivanić

Odluka o imenovanju osobe koja je osim poslodavca ovlaštena za nadziranje prikupljanja, obrađivanja, korištenja i dostavljanja osobnih podataka

Odluka o davanju punomoći za prikupljanje, obrađivanje, korištenje i dostavljanje osobnih podataka

Odluka o imenovanju službenika za informiranje

Obrazac Zahtjeva za pristup informacijama