Molimo vrlo pažljivo i potpuno pročitajte Politiku zaštite osobnih podataka (dalje u tekstu: Politika). Molimo Vas da Politiku povremeno provjerite s obzirom na moguće izmjene koje će biti prikazane na stranici.

Pristupom na našu web stranicu potvrđujete da ste pročitali, razumjeli i da se slažete sa svim uvjetima povjerljivosti podataka i načinima korištenja. Vaši osobni podaci ne prikupljaju se pregledavanjem naše službene web stranice.

Službenom web stranicom www.klostar-ivanic.hr upravlja voditelj obrade – OPĆINA KLOŠTAR IVANIĆ sa sjedištem u Kloštar Ivaniću na adresi: Školska 22, OIB: 18133797436.

OPĆINA KLOŠTAR IVANIĆ prikuplja podatke o ispitanicima koji su potrebni za ispunjenje usluga koje pružamo te se obvezujemo zaštititi osobne podatke sadašnjih i budućih ispitanika u skladu sa UREDBOM (EU) 2016/679 EUROPSKOG PARLAMENTA I VIJEĆA O ZAŠTITI POJEDINACA U VEZI S OBRADOM OSOBNIH PODATAKA I O SLOBODNOM KRETANJU TAKVIH PODATAKA (GDPR) (dalje u tekstu: Uredba). Obrada podataka podliježe zakonitoj obradi na temelju članka 6. Uredbe.

Svi podaci o ispitanicima strogo se čuvaju i dostupni su samo zaposlenicima kojima su ti podaci nužni u obavljanju svojih dužnosti. Svi zaposlenici OPĆINE KLOŠTAR IVANIĆ odgovorni su za poštivanje načela obrade osobnih podataka i zakonitosti obrade.

OPĆINA KLOŠTAR IVANIĆ prije zaprimljenih podataka od ispitanika, informira ispitanika o zakonitosti obrade, uvjetima, svrsi za prikupljanje i obradu podataka kao i podacima o voditelju ove obrade, kontaktnim podacima službenika za zaštitu podataka, pravnom osnovu za obradu podataka, primateljima ili kategorijama primatelja osobnih podataka prema potrebi, razdoblju u kojem će se osobni podaci pohranjivati ili kriterijima kojima se utvrđuje to razdoblje. Osim u navedenu svrhu, Vaše podatke ne dajemo, ne iznajmljujemo, ne prodajemo niti ustupamo trećim privatnim i pravnim subjektima i trećim zemljama.

O načinu korištenja prikupljenih podataka, daje se ispitanicima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se mogu koristiti za marketinške kampanje.

U skladu sa našom zadaćom koja je od javnog interesa, objavljujemo fotografije koje se slikaju na javnim skupovima i objavljujemo ih na službenoj Internet stranici u svrhu promocije našeg rada.

Sva pitanja u vezi s obradom osobnih podataka, zahtjeve za ispravak, brisanje, ograničenje i prigovor, molimo uputiti prema službeniku za zaštitu podataka.

 

Službeni kontaktni podaci službenika za zaštitu podataka:

 

  • službenik za zaštitu podataka: Sanela Đura
  • adresa: Školska 22, 10312 Kloštar Ivanić
  • telefon: +385 (0)1 2823 104
  • fax: +385 (0)1 2892 450
  • e-mail: [email protected]

 

Uredovno vrijeme za rad sa strankama određuje se od ponedjeljka do petka od 08:00 do 14:00 sati, osim četvrtkom.

ZAHTJEV ispitanika na ispravak.doc  
ZAHTJEV ispitanika na pristup.doc  
ZAHTJEV ispitanika o povlacenju privole.doc  
ZAHTJEV ispitanika za pravo na brisanje (pravo na zaborav).doc  
ZAHTJEV ispitanika za pravo na ogranicenje obrade.doc  
ZAHTJEV ispitanika za pravo na prigovor.doc

UPITNIK O USKLAĐENOSTI POSTUPANJA TIJELA JAVNE VLASTI SA ZAKONOM O PRAVU NA PRISTUP INFORMACIJAMA .

.pdf

15. sjednica Općinskog vijeća

 

R E P U B L I K A   H R V A T S K A

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

OPĆINA KLOŠTAR IVANIĆ

Školska22, 10312 Kloštar Ivanić

Općinski načelnik

 

Na temelju odluke Vlade Republike Hrvatske, na 19. sjednici održanoj 05. travnja 2012. godine kada je prihvaćen Akcijski plan za provedbu inicijative Partnerstvo za otvorenu vlast u Republici Hrvatskoj za razdoblje 2012. - 2013. koji se odnosi na sustavno otklanjanje uzroka korupcije, u skladu sa člankom 14. Zakona o pravu na pristup informacijama (»Narodne novine«, broj 25/13) i Pravilnikom o ustroju, sadržaju i načinu vođenja službenog upisnika o ostvarivanju prava na pristup informacijama (»Narodne novine«, broj 83/14), Općinski načelnik Općine Kloštar Ivanić donio je i objavio:

 

 

ODLUKU

O USTROJAVANJU SLUŽBENOG UPISNIKA

O OSTVARIVANJU PRAVA NA PRISTUP INFORMACIJAMA I PONOVNU UPORABU INFORMACIJA OPĆINE KLOŠTAR IVANIĆ

 

Članak 1.

Ovom Odlukom ustrojava se posebni službeni Upisnik o zahtjevima, postupcima i odlukama o ostvarivanju prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija (dalje u tekstu: Upisnik) kojeg je Općina Kloštar Ivanić u obvezi voditi u skladu s odredbama Zakona o pravu na pristup informacijama (»Narodne novine«, broj 25/13) i Pravilnikom o ustroju, sadržaju i načinu vođenja službenog upisnika o ostvarivanju prava na pristup informacijama (»Narodne novine«, broj 83/14).

 

Članak 2.

Upisnik će voditi imenovani službenik za informiranje koji je dužan poduzeti sve radnje i mjere radi urednog vođenja Upisnika te postupati u skladu sa ovlastima propisanim Zakonom.

 

Klasa: 032-01/14-01-04

Urbroj: 238/14-02/01-14-01                                                 Načelnik Općine Kloštar Ivanić

Kloštar Ivanić, 03.11.2014.                                                                             Željko Filipović

 

 

 

R E P U B L I K A   H R V A T S K A

ZAGREBAČKA ŽUPANIJA

OPĆINA KLOŠTAR IVANIĆ

Školska22, 10312 Kloštar Ivanić

Općinski načelnik

 

 

Na temelju članka 13. stavka 1. Zakona o pravu na pristup informacijama (»Narodne novine«, broj 25/13) načelnik Općine Kloštar Ivanić donosi

 

 

ODLUKU

o imenovanju službenika za informiranje

 

 

I.

 

Ovom Odlukom imenuje se Lidija Zubatović oec., referent za poslove samouprave i administrativne poslove Jedinstvenog upravnog odijela u Općini Kloštar Ivanić za službenika za informiranje.

 

II.

 

Službenik za informiranje je posebna službena osoba mjerodavna za rješavanje ostvarivanja prava na pristup informacijama, sukladno Zakonu o pravu na pristup informacijama.

 

III.

 

Službenik za informiranje obavlja poslove rješavanja pojedinačnih zahtjeva i redovitog objavljivanja informacija sukladno svom unutarnjem ustroju Općine Kloštar Ivanić, unapređuje način obrade, klasificiranja, čuvanja i objavljivanja informacija koje su sadržane u službenim dokumentima koji se odnose na rad Općine Kloštar Ivanić, osigurava neophodnu pomoć podnositeljima zahtjeva u vezi s ostvarivanjem prava utvrđenih Zakonom o pravu na pristup informacijama, obavlja i druge poslove utvrđene Zakonom o pravu na pristup informacijama i podzakonskim propisima koji su donijeti na temelju tog Zakona.

 

IV.

 

Službenik za informiranje vodi poseban službeni Upisnik o zahtjevima, postupcima i odlukama o ostvarivanju prava na pristup informacijama i ponovnu uporabu informacija u Zakonom propisanom obliku.

 

V.

 

Odluka će se dostaviti Povjereniku za informiranje, u roku od mjesec dana od dana donošenja odluke.

 

VI.

 

Ova Odluka objavit će se na službenoj web stranici i dostupna je javnosti u skladu sa odredbama Zakona o pravu na pristup informacijama.

 

VII.

 

            Danom stupanja na snagu ove Odluke prestaje važiti Odluka o imenovanju službenika za informiranje Klasa: 032-03/12-01-05 Urbroj: 238/14-03-12-02, Kloštar Ivanić, 27.01.2012. godine.

 

Ova Odluka stupa na snagu danom donošenja.

 

 

Klasa: 032-01/14-01-03

Urbroj: 238/14-02/01-14-01                                                   Načelnik Općine Kloštar Ivanić

Kloštar Ivanić, 03.11.2014.                                                                           Željko Filipović

 

 

 

 

Dostaviti:

  1. Službeniku za informiranje
  2. Povjereniku za informiranje/Registar službenika za informiranje
  3. HIDRA/Središnjem katalogu službenih dokumenata Republike Hrvatske
  4. Pismohrani