Dobrovoljno, anonimno, solidarno i besplatno principi su na kojima se temelji dobrovoljno davanje krvi u Republici Hrvatskoj već punih 70 godina počevši još od 1953. u Sisku. Dan dobrovoljnih davatelja krvi - obilježava Vaša humanost i plemenitost.  Veličanje je to nesebičnog dara života, kojega dobrovoljni davatelji krvi daruju tijekom cijele godine i zato dopustite da Vam s nekoliko riječi izrazimo neizmjernu zahvalnost!

Bilo da je riječ o prometnim nesrećama, prirodnim katastrofama ili različitim zdravstvenim tegobama, kap Vaše darovane krvi dio je priče koja u svijetu spašava milijune života.

U našoj se zemlji godišnje napravi na tisuće operacija, a one ne bi mogle biti učinjene da nema osiguranih dostatnih zaliha krvi. Krv je lijek za anemične, kod krvarenja, operacija na srcu i velikim krvnim žilama, zloćudnih bolesti, presađivanja organa, presađivanja koštane srži, u liječenju opeklina, u liječenju novorođenčadi… Preduvjet je mnogih medicinskih zahvata.

Hrvatska je mala zemlja, ali je zemlja ljudi s velikim srcem! Danas s ponosom možemo reći kako zbog naših darivatelja krvi i uz pomoć dobro organizirane zajednice društava Crvenog križa te uz suradnju transfuzijskih službi, uspijevamo u potpunosti zadovoljiti potrebe zdravstva Republike Hrvatske za krvlju i krvnim pripravcima.

Hrvatska se svrstava u 60 posto zemalja koje su postigle samodostatnost. Takav izniman rezultat posebno možemo zahvaliti velikom angažmanu i trudu pojedinaca, koji su podizanjem i održavanjem svijesti o značaju dobrovoljnog davanja krvi uspjeli održati stabilnu mrežu davatelja, ali i predanom radu društava Crvenih križeva u okupljanju darivatelja i promociji darovateljstva krvi.

Bolest i nemoć ne poznaju odgodu, stoga kada zatrebamo krv, svi smo ovisni o našem krvotoku solidarnosti i zato moramo raditi na njegovom osnaživanju.

Dragi darivatelji krvi, ovim Vam putem želimo zahvaliti na svemu što činite, na trudu, ljubavi i humanosti. Cijenimo vašu plemenitost i od srca vam čestitamo 25. listopada, Dan dobrovoljnih davatelja krvi!

Vaš GDCK Ivanić - Grad