POVODOM DANA DOBROVOLJNIH DARIVATELJA KRVI , DANA 21.10.2015. GODINE NAČELNIK OPĆINE  KLOŠTAR IVANIĆ  PRIMIO JE DOBROVOLJNE DAROVATELJE KRVI S PODRUČJA  OPĆINE. 

DODJELJENE SU ZAHVALNICE I SIMBOLIČNI POKLONI ZA DAROVANU KRV:

JASMINU TRUKSA ZA 50 DARIVANJA

IVANU ŠIMIĆ ZA 40 x, JADRANKI JUGOVIĆ ZA 10 X, JADRANKU IVANOVIĆ I ANA MARIJI JUGOVIĆ ZA PRVI PUTA DAROVANU KRV.

ISPRED STRUČNE SLUŽBE GRADSKOG DRUŠTVA CRVENOG KRIŽA, STJEPAN FABIJANIĆ I OPĆINSKOG DRUŠTVA CRVENOG KRIŽA ANA STILINOVIĆ UPOZNALI SU PRISUTNE SA PODATKOM O PRIKUPLJENOM BROJU DOZA KRVI U AKCIJAMA DDK TIJEKOM OVE GODINE.

HRVATSKI CRVENI KRIŽ KAO GLAVNI PROMOTOR I ORGANIZATOR DAVALAŠTVA KRVI , KOJI SU UJEDNO I NJEGOVI ČLANOVI , UPISUJE IH U EVIDENCIJU TE BRINE O JEDINSTVENOM SUSTAVU PRIZNANJA .

TRANSFUZIJSKE SLUŽBE UZIMAJU, TESTIRAJU I OBRAĐUJU KRV.

U VEĆINI ZEMALJA U SVIJETU OVA DJELATNOST JE POVJERENA CRVENOM KRIŽU ZBOG NJEGOVOG HUMANITARNOG RADA , RAZVIJENE MREŽE ORGANIZACIJA CRVENOG KRIŽA NA TERENU,  TE VELIKOG BROJA VOLONTERA ŠTO OMOGUĆUJE NEPROFITNO PRIKUPLJANJE KRVI.

BITI DARIVATELJ KRVI JE PLEMENITA STVAR I ONI SU NACIONALNO BLAGO SVAKE ZEMLJE.

DOBROVOLJNIM DARIVATELJIMA KRVI ŽELIMO DUG ŽIVOT I DOBRO ZDRAVLJE TE ZAHVALJUJEMO NA NESEBIČNOM DARIVANJU KRVI.

STOGA POKAŽITE PLEMENITOST, BUDITE DARIVATELJ KRVI , I OTKRIJTE NAJBOLJI DIO SEBE.

 

ISTOG DANA PREDSTAVNICI OPĆINE KLOŠTAR IVANIĆ I CRVENOG KRIŽA OBIŠLI SU GROBLJA U KLOŠTRU IVANIĆU, STAROJ MARČI, BEŠLINCU, SOBOČANIMA, CAGINCU I GRABERJU TE ZAPALILI SVIJEĆE I POLOŽILI CVIJEĆE ZA UMRLE DOBROVOLJNE DARIVAOCE KRVI.