Zbog oštećenja magistralnog cjevovoda bez vode će privremeno ostati potrošači na području Grada Ivanić Grada Općine Kloštar Ivanić Radovi će potrajati do 15 h

Obavieštavamo stanovnike Općine Kloštar Ivanić, kao i sva OPG, da se registriraju na digitalnu tržnicu www.eplac.eu, kako bi mogli putem mobitela ili računala pristupati istoj.

ePlac.eu nova je i jedinstvena tržišna platforma namijenjena za poticanje/povećanje proizvodnju/prodaju lokalnih poljoprivrednih proizvođača bilo oni OPG-i, obrti, poduzeća, zadruge ili udruge, te kontroliranu kupnju pravih domaćih proizvoda od strane kupaca (privatnih osoba, pravnih osoba, javnoga sektora).Idealna je i za brandiranje lokalnih proizvoda i zaštitu proizvoda s određenih mikrolokacija (općina, grad, županija, regija).

Također se proizvođači, ako žele, mogu prema željama i interesima, grupirati u interesne prodajne/proizvodne skupine s kojima mogu kvalitetnije zadovoljiti zahtjevno i najzahtjevnija tržišta.Proizvođačima se štite njihovi proizvodi s njihovih lokalnih područja gdje se ne mogu prijavljivati/pojavljivati proizvođači iz drugih područja, općina, gradova, država. Kupci (privatne osobe, pravne osobe, javni sektor) će dobiti direktnu komunikaciju s pravim proizvođačima gdje će se moći uvjeriti u njihovu kvalitetu, količinu, načine i dane/vrijeme isporuke. Kupci mogu kupovati i komunicirati s proizvođačima sa svih područja bez obzira odakle su i s time se povećavaju i konkurentnost i optimalna cijena za kvalitetu, ali i brandiranje samih pojedinih proizvođača/proizvoda.

E-PLAC (Digitalna tržnica).

Ukoliko imate problema sa registracijom, ili vam je potreban savjet ili pomoć, javite se na e-poštu Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Ili kontakt telefon: 01/2823-154.

Nakon što je 24. ožujka 2020. proglašena prirodna nepogoda za 6 općina (Jakovlje, Luka, Klinča Sela, Orle, Križ, Stupnik) i 3 grada (Sveti Ivan Zelina, Sveta Nedelja i Velika Gorica), je župan Zagrebačke županije Stjepan Kožić proglasio prirodnu nepogodu uzrokovanu potresom za još 19 općina (Bedencia, Bistra, Brdovec, Brckovljani, Dubrava, Dubravica, Farkaševac, Gradec, Krašić, Kravarsko, Kloštar Ivanić, Marija Gorica, Pisarovina, Pokupsko, Preseka, Pušća, Rakovec, Rugvica, Žumberak) i 6 gradova (Dugo Selo, Ivanić-Grad, Jastrebarsko, Samobor, Vrbovec, Zaprešić) radi šteta nastalih na stambenim, gospodarskim, javnim, kulturnim i drugim objektima.

Tako je prirodna nepogoda proglašena za područje cijele Zagrebačke županije odnosno svih 9 gradova i 25 općina.

Odluka župana od proglašenju elementarne nepogode na dan 27.03.2020. je dostupna ovdje,  a na dan 24.03.2020. ovdje.

Pozivaju se oštećenici, fizičke i pravne osobe koje su pretrpjele štetu na stambenim, gospodarskim, javnim, kulturnim i drugim objektima izazvanu potresom, da prijave štetu općinskom povjerenstvu za procjenu šteta od prirodnih nepogoda.

Šteta se prijavljuje isključivo na propisanom obrascu PN u roku od 8 (osam) dana od dana donošenja odluke o proglašenju prirodne nepogode, odnosno najkasnije do 06. travnja 2020. godine.

Zbog izvanrednih okolnosti uzrokovanih pandemijom korona virusa, prijava štete (obrazac PN) dostavlja se isključivo elektroničkom poštom na e-mail adresu:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , a iznimno se može predati u sandučić pošte na ulazu u izmješteni ured Općine Kloštar Ivanić na adresi:

Trg sv. Ivana 1, 10312 KLOŠTAR IVANIĆ

 

Obrazac prijave štette. .rar (docx)   .pdf

Pozivaju se građani da se pridržavaju Odluke o komunalnom redu kojom se zabranjuje spaljivanje otpadnih tvari kako bi se spriječile nepotrebne intervencije vatrogasnih postrojbi koji su nam sad potrebni zbog situacije nastale zbog korona virusa!

Terenski tehnički pregled traktora je otkazan, te ga je moguće obaviti u stanici za tehnički pregled Ivanić Grad tokom mjeseca travnja.

Ministarstvo poljoprivrede je u ime Republike Hrvatske Europskoj komisiji podnijelo zahtjev za produljenje roka za podnošenje Jedinstvenog zahtjeva za izravne potpore i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2020. godinu.

Europska komisija dozvolila je državama članicama da se rok za podnošenje Jedinstvenog zahtjeva za izravne potpore i IAKS mjere ruralnog razvoja za 2020. godinu može produljiti do 15. lipnja 2020.

Na temelju obavijesti Europske komisije, rok za podnošenje Jedinstvenog zahtjeva će se produljiti do 15. lipnja 2020. godine.

Zbog izvođenja radova na regionalnom vodoopskrbnom sustavu – dionica E-2, Vinogradska ulica kod kućnog broja 29, Sobočani, biti zatvorena za promet u periodu od 20.3.2020. do 24.3.2020. u satima od 7.00 do 16.00 te će se za promet vozila koristiti obilazni pravci.

Stranica 1 od 127