Udruga "Edukacijom protiv raka dojke Zagrebačke županije" i Općina Kloštar Ivanić organizira humanitarnu akciju Dan narcisa koja će se provesti ove subote 25.03.2023. , na Trgu sv. Ivana u Kloštar Ivaniću (ispred pučkog doma) u vremenu od 08:00 - 12:00 sati.

Akciju će u suradnji sa Općinom Kloštar Ivanić provoditi Kloštranske mažoretkinje.

Pozivamo građane da podrže akciju kupnjom narcisa. Dobrovoljnim prilogom za narcise doprinosimo dostupnosti edukacije o ranom otkrivanju raka dojke i radu Udruge.

U SUSRET USKRSU U NAŠOJ OPĆINI

Zahvaljujući Općini Kloštar Ivanić, djeca vrtićanci, djeca koja ne pohađaju vrtić  i  učenici naše škole mogu zajedno s roditeljima  sudjelovati u programu ZEKO BIJELI SREĆU DIJELI Udruge za promicanje kreativnih umjetnosti BLUE MOON

 06. travnja (četvrtak) 2023.

Trajanje programa je od 13:00 do 20:00 sati.

Veći dio programa će se odvijati u  dvorištu iza pučkog doma na Trgu Sv. Ivana, dok će se kazališna predstava izvoditi u dvorani pučkog doma u Kloštru Ivaniću.

U slučaju lošeg vremena predviđene aktivnosti preseliti će u pučki dom u Kloštru Ivaniću.

POZIVAMO UČENIKE OD 1. DO 5. RAZREDA, KAO I PREDŠKOLCE DA SE U PRVOM DANU PROLJETNOG ODMORA DOBRO ZABAVE  I NAUČE NOVE VJEŠTINE.

PLAN  PROGRAMA:

DVORIŠTE PUČKOG DOMA

Od 13:00 do 15:00   - LIKOVNA RADIONICA

OD 15:00 do 16:00  - OSLIKAVANJE LICA ( FACE PAINTING)

OD 16.00 do 16:30 - KREATIVNA RADIONICA  „ BALON PARTY“ naučit ćemo kako  izraditi  mač, pčelicu i labuda od balona.

Od 16:30 do 17:00  -   PLESNA ANIMACIJA „ MINI DISCO“   uz kostimirane animatore

Od 17:00 do 17:30  -   KOLO SREĆE Veliki fond nagrada! BESPLATNE vrtnje KOLA SREĆE!

Od 17:30 do 18:00  -  MALA OLIMPIJADA – JAJE U ŽLICI  - Natjecanje u parovima ( umjetno jaje), koje će se održati na otvorenom prostoru u dvorištu pučkog doma u Kloštru Ivaniću.

PUČKI DOM –dvorana

Od 13:00 do 20:00 sati IZLOŽBA SLIKA – PROLJEĆE NA PLATNU

Od 13:00 do 20:00 sati  ZABAVNI TEPIH – IGRAONICA

Od 18:15 do 19:00   Lutkarsko igrana predstava  „ZEČJA DJEČJA POSLA“

Lutkarsko igrana predstava donosi na pozornicu urnebesno zabavnu priču o nebitnim problemima. Uz smijeh i interaktivnu komunikaciju djeca će ujedno naučiti kako je prijateljstvo važnije od ljepote, kako je lijepo pomoći prijatelju u nevolji i druge životne vrijednosti.

 

DRAGA DJECO, IZABERITE ŠTO VAM SE NAJVIŠE SVIĐA I DOVEDITE RODITELJE, BAKE I DJEDOVE NA ZAJEDNIČKO DRUŽENJE!!!!!

 

                                                                                                              OPĆINA KLOŠTAR IVANIĆ

Zbog prespajanja novoizgrađenih cjevovoda bez vode će sutra 23.3.2023.biti potrošači na području Općine Kloštar:

 1. Vukovarska ulica

Predviđeno trajanje radova od 8-15 h.

Odluka

o isplati uskrsnica umirovljenicima, nezaposlenima

i korisnicima zajamčene minimalne naknade

Umirovljenicima koji imaju prebivalište na području Općine Kloštar Ivanić, a primaju mjesečni iznos mirovine (uključivo sva mirovinska primanja) do 250,00 EUR,  nezaposlenim osobama s prebivalištem na području Općine Kloštar Ivanić, koje su prijavljene kao nezaposlene osobe kod Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Zagreb, Ispostave Ivanić Grad i koje ne primaju naknadu od Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i radno nesposobnim korisnicima zajamčene minimalne naknade s prebivalištem na području Općine Kloštar Ivanić isplatiti će se uskrsnica u iznosu od 30,00 EUR.

 

Uskrsnica u iznosu od 20,00 EUR isplatit će se onim umirovljenicima koji imaju prebivalište na području Općine Kloštar Ivanić, a primaju mjesečni iznos mirovine (uključivo sva mirovinska primanja) od 250,01 EUR  do 400 EUR.

 

Uskrsnica u iznosu od 30,00 EUR isplatiti će se onim umirovljenicima kojima je mirovina u iznosu do 250,00 EUR a onim umirovljenicima kojima je mirovina u iznosu od 250,01 EUR do 400,00 EUR isplaćivat će se uskrsnica u iznosu od 20,00 EUR  ako im je ta mirovina jedini redoviti izvor prihoda u domaćinstvu (uključivo sva mirovinska primanja), što će umirovljenici dokazati odreskom od mirovine prethodnog mjeseca i vlastoručnim potpisom na izjavi.

Uskrsnica u iznosu od 30,00 EUR isplatit će se i nezaposlenim osobama s prebivalištem na području Općine Kloštar Ivanić, koje su prijavljene u evidenciji Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područne službe Zagreb, Ispostave Ivanić Grad do 10. ožujka 2023. godine i koje nisu primatelji novčane naknade što će dokazati uvjerenjem Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Ispostava Ivanić Grad.

Uskrsnica u iznosu od 30,00 EUR isplatit će se radno nesposobnim korisnicima zajamčene minimalne naknade s prebivalištem na području Općine Kloštar Ivanić što će dokazati rješenjem Hrvatskog zavoda za socijalni rad.

 

Uskrsnice će se isplaćivati od 03.04. – 05.04.2023. g. u vremenu od 09:00 do 15:00 sati u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Kloštar Ivanić, Školska 22.

Povodom  Dana žena Općina Kloštar Ivanić poziva Vas na  BESPLATNU predstavu GALA teatra iz Zagreba, izvrsnu komediju “Otvoreni brak” koja će vas u  izvedbi poznatih filmskih, televizijskih i kazališnih glumaca, Matije Prskalo i Slavka Jurage nasmijati do suza. 

Ovih dvoje sjajnih glumaca nizom komičnih scena dočaravaju, potpuno iščašenim ali ipak, samo ljudskim situacijama, bračne probleme iz kojih svaki na svoj način traži izlaz.

Kroz niz tragikomičnih scena suočavamo se sa slabošću glavnih aktera, njihovom lažnom slobodom i pobrkanim vrijednostima. 

Za otvoreni brak se zalaže suprug, određuje pravila i daje sebi punu slobodu u svakom smislu, naizgled, spremno nudeći takav stil života i svojoj supruzi. No, koliko je zaista iskren u tome i je li ikad, uistinu, bio spreman za njezinu nevjeru?

Komedija “Otvoreni brak” koju je napisao slavni talijanski nobelovac Dario Fo i njegova supruga Franca Rame, odlična je kritika kako pojedinca, tako i društva u cjelini.

Koliko smo slobode u braku spremni dati, a koliko uzeti, pogledajte u predstavi “Otvoreni brak

Predstava će se održati 09. OŽUJKA (ČETVRTAK) 2023.  u 19,00 sati u Pučkom domu u Kloštru Ivaniću.

Zato drage žene i muškarci vidimo se na predstavi.

Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj obilježava se 1. ožujka, na isti datum kada se obilježava i međunarodni dan civilne zaštite.

1. ožujka obilježava se Međunarodni dan civilne zaštite i Dan civilne zaštite u Republici Hrvatskoj. Generalna skupština Ujedinjenih naroda 1990. godine Rezolucijom je odredila da se 1. ožujka obilježava kao Međunarodni dan civilne zaštite. Vlada Republike Hrvatske je 21. siječnja 1992. svojom Odlukom 1. ožujka proglasila Danom civilne zaštite u našoj zemlji.

Informacije u medijima iz svijeta i Republike Hrvatske o ljudskim žrtvama, razorenim materijalnim dobrima i štetama po okoliš od prirodnih nepogoda i/ili tehničko-tehnoloških nesreća, sve su učestalije. Nesreće i u svezi s njima potreba provođenja cjelovite skrbi o njihovim posljedicama i žrtvama, povod su za utemeljivanje i djelovanje sustava civilne zaštite.

Stoga je sustav civilne zaštite od posebnog interesa za Republiku Hrvatsku. Jedinice lokalne i područne (regionalne) samouprave u okviru svojih prava i obveza imaju dužnost obavljanja poslova iz svog samoupravnog djelokruga koji se odnosi na planiranje, razvoj, učinkovito funkcioniranje I financiranje sustava civilne zaštite.svaku uređenu državu.

Operativne snage sustava civilne zaštite sastoje se od kapaciteta vatrogastva, Hrvatskog crvenog križa, Hrvatske gorske službe spašavanja, stožera, postrojbi i povjerenika civilne zaštite, pravnih osoba i drugih udruga građana.

Civilna zaštita je humana i otvorena sposobnost čija djelatnost nije zatvorena državnim granicama. Zato je bitno stalno unaprjeđivati bilateralne kontakte te stalno participirati u radu međunarodnih organizacija na području civilne zaštite u cilju pružanja i primanja međunarodne pomoći u katastrofama.

Ovim putem svim pripadnicima sustava civilne zaštite čestitamo njihov Dan!

 •  

Županijska uprava za ceste Zagrebačke županije na dijelu županijske ceste ŽC 3041 je započela radove na sanaciji mostova i propusta  u naseljima Predavec, Bešlinec i Stara Marča.

Mostovi koji su oslabljeni uslijed  potresa  već dulje vremena zahtjeva sanaciju gornje izolacije i zatvaranje dijela donje armature. Sredstva su osigurana iz Fonda solidarnosti Europske unije za potrebe sanacije cesta, klizišta i oštećene infrastrukture nakon potresa.

Obilazni pravac za vrijeme izvođenja radova je:

Dubravačka ulica (ŽC 3041) — Ulica Krišci (LC 31 121) — Ulica Krišci (31 120) —Omladinska ulica (LC 31 120) — Duga ulica (ŽC 3041) i obrnuto.

Odluka o zatvaranju se izdaje od 13.02.2023 g. u 07:00 do 04.04.2023 g. u 17:00. 

Zbog radova na prespoju novoizgrađenih cjevovoda bez vode će u utorak dana 14.2.2023. ostati potrošači na području Općine Kloštar Ivanić:

 • Školska ulica
 • Naftaplinska ulica
 • A.M.Reljkovića
 • Ivana Šveara
 • A.Šenoe
 • Trg Sv.Ivana
 • Zagrebačka ulica
 • Ul.Kralja Tomislava do k.b. 30-35
 • Milke Trnine
 • Svete Marije
 • S.Radića
 • Ul.mlaka
 • Poljska ulica
 • Naselje Lipovec Lonjski
 • Naselje Šćapovec
 • Duga ulica do križanja sa L.Baretine
 • L. Baretine
 • Čemernička ulica
 • Vinarska ulica
 • Cvjetna ulica
 • Vinogradska ulica sa svim pripadajućim ulicama i odvojcima
 • Predavečka ulica
 • Križevačka ulica
 • Naselje Predavec
 • Naselje Bešlinec
 • Naselje Križci
 • Naselje Čemernica Lonjska
 • Naselje Stara Marča
 • Naselja Gornja i Donja Obreška

Planirano trajanje radova od 10,30 do 17 h

Zbog radova na prespoju novoizgrađenih cjevovoda biti će privremeno obustavljena distribucija na području Općine Kloštar Ivanić:

 • Čemernička ulica
 • Cvjetna ulica
 • Vinarska ulica

Planirano trajanje radova od 8-15 h!

Stranica 1 od 159