Kloštranske mažoretkinje prošli vikend sudjelovale su na Svjetskom kupu mažoretkinja koji se održao u Zadru.

U revijalni dijelu programa koji bio u subotu djevojke su defileom po Kalelargi i nastupom ispred crkve Sv.Donata pokazale  vješto tehniciranje štapovima i pom ponina i tako oduševile brojne turiste koji su ih  pratili.

U nedjelju u sportskoj dvorani Krešimira Ćosića održao se natjecateljski dio na kojem su uz 18 hrvatskih timova sudjelovali i timovi iz Češke, Slovačke,Poljske, Mađarske, Italije, Bugarske, Slovenije,Kazahstana i Ukrajine.

Izvedeno je preko 300 koreografija .

Kloštranske mažoretkinje nastupile su sa sedam koreografija  i osvojile jednu zlatnu ,jednu srebrnu i dvije brončane medalje.

 U kategoriji :

- mini formaciji štap kadeti sa dvije koreografije osvojile su treće i peto mjesto

- mini formacija štap juniori- četvrto mjesto

- mini formaciji štap seniori 5 mjesto

- mini formaciji batton flag juniori 1 mjesto

- mini formacija batton flag seniori 3 mjesto

- duo štap juniori Matea Kozina i Jana Bočkaj 2 mjesto

Obilježavanjem Dana dobrovoljnih darivatelja krvi 25.listopada  Hrvatski Crveni križ želi odati počast i zahvaliti svim darivateljima koji daju krv i na taj način spašavaju mnoge ljudske živote. Dan dobrovoljnih darivatelja krvi ujedno je prigoda za poticaj novim, a osobito mladim osobama da se odazovu na akcije davanja krvi.

Biti darivatelj krvi je plemenita stvar i oni su nacionalno blago svake zemlje.

Dobrovoljnim darivateljima krvi želimo dug život i dobro zdravlje te zahvaljujemo na nesebičnom darivanju krvi i čestitamo im njihov dan.

Stoga pokažite plemenitost, budite darivatelj krvi , i otkrijte najbolji dio sebe.

Ispred Općine Kloštar Ivanić načelnika, Općinskog vijeća  i djelatnika Jedinstvenog  Upravnog odjela svim dobrovoljnim darivateljima krvi velika hvala za humani čin.

 

                                                              NAČELNIK OPĆINE KLOŠTAR IVANIĆ

Na temelju ukazane potrebe saziva se Sjednica Odbora za financije i proračun koja će se održati dana 18.10.2021. g.  (PONEDJELJAK) u 15:30 sati  u Općini Kloštar Ivanić, Školska 22, I. kat.

D n e v n i   r e d :

 

 1. Razmatranje polugodišnjeg izvještaja o izvršenju financijskog plana Dječjeg vrtića Proljeće Kloštar Ivanić za razdoblje od 01.01.2021. do 30.06.2021. godine i donošenje Zaključka,
 2. Rasprava o Izvješću o radu općinskog načelnika Općine Kloštar Ivanić za razdoblje od 01. siječnja do 30. lipnja 2021. godine i donošenje Zaključka,
 3. zvjestitelj: općinski načelnik
 4. Rasprava o Polugodišnjem izvještaja o izvršenju Proračuna Općine Kloštar Ivanić za razdoblje od 01. siječnja do 30. lipnja 2021. godine i donošenje Zaključka,
 5. Rasprava o prijedlogu i donošenje Zaključka o:

           a) I. Izmjenama i dopunama Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2021. g.,

           b) I. Izmjenama i dopunama Programa održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2021. g.,

           c) I. Izmjenama i dopunama Programa javnih potreba u predškolskom odgoju i obrazovanju u 2021. g.,

           d) I. izmjenama i dopunama Programa javnih potreba u poljoprivredi Općine Kloštar Ivanić u 2021. g.,

           e) I. Izmjenama i dopunama Programa socijalnih potreba u 2021. g.,

     f) I. Izmjenama i dopuna Odluke o Proračunu Općine Kloštar Ivanić za 2021. godinu i        

               projekcije proračuna za razdoblje 2022.-2023. godine,

 1. Razno.

Temeljem ukazane potrebe sativa se sastanak mjesnih odbora Općine Kloštar Ivanić koji će se održati dana 14.10.2021. (ČETVRTAK) s početkom u 19:00 sati u prostorijama Općine Kloštar Ivanić, vijećnica I kat.

 

D n e v n i    r e d:

 1. Rasprava o potrebama mjesnih odbora Općine Kloštar Ivanić u 2022. godini i donošenje Zaključka,
 2. Rasprava o prijedlogu Odluke o naseljima na području Općine Kloštar Ivanić i donošenje Zaključka,

Za studente 14.400 kn, za učenike 7.200 kn godišnje.

 

Zagrebačka županija raspisala je natječaj za dodjelu stipendija za školsku/akademsku godinu 2021./2022. za učenike i studente s prebivalištem na području Zagrebačke županije. Natječaj je otvoren do 26. listopada 2021. godine. U ovoj školskoj godini Zagrebačka županija će dodijeliti 75 novih stipendija i to 45 za učenike te 30 za studente. Za 75 novih stipendista te za „stare stipendiste“ koji su zadovoljili uvjete za nastavak financiranja u novoj školskoj godini Zagrebačka županija je osigurala 2.065.000 kuna.

Stipendije za učenike i studente koji moraju imati prebivalište na području Zagrebačke županije dodjeljuju se za svih 12 mjeseci, a mjesečno iznose 600 kuna za učenike i 1200 kuna za studente.

Od 45 stipendija za učenike, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se 20 stipendija, od toga 3 za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se 25 stipendija za učenike, od čega 10 za deficitarna zanimanja kao što su pediker, kuhar, slastičar, elektroinstalater, elektromehaničar, strojobravar, bravar, limar, alatničar, tokar, tapetar, stolar, instalater grijanja i klimatizacije, vodoinstalater, plinoinstalater, mesar, kemijski čistač, fasader, staklar, krojač, vozač itd.

Od 30 stipendija za studente, prema kriteriju izvrsnosti dodijelit će se do 15 stipendija, od toga najviše 3 stipendije za zanimanja glazbenog smjera. Prema socijalnom kriteriju dodijelit će se do 15 stipendija.

Prijedlog liste kandidata za dodjelu stipendija objavit će se na oglasnim pločama svih gradova i općina u Zagrebačkoj županiji u roku od 45 dana od isteka roka za podnošenje prijava te na web stranici Zagrebačke županije.

Pozivamo sve zainteresirane učenike i studente da se do 26. listopada 2021. godine jave na natječaj. Prijave se dostavljaju poštom na adresu: Zagrebačka županija, Upravni odjel za odgoj i obrazovanje, Ulica grada Vukovara 72/V, 10000 Zagreb, u zatvorenim omotnicama s naznakom „Za natječaj za dodjelu stipendije“.

Tekst natječaja i prijavni obrazac nalaze se ovdje, a više informacija može se dobiti na broj telefona 01/6052-849.

Na temelju ukazane potrebe saziva se sjednica Odbora za poduzetništvo, komunalnu djelatnost, prostorno uređenje, zaštitu okoliša, promet i imenovanje ulica i trgova koja će se održati dana 13.10.2021. g. (SRIJEDA) s početkom u 15:15 sat. 

 D n e v n i    r e d:

 1. Rasprava o prijedlogu I. Izmjena i dopuna Programa gradnje objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2021. g. i donošenje Zaključka,,
 2. Rasprava o prijedlogu I. Izmjena i dopuna Programa održavanja objekata i uređaja komunalne infrastrukture za 2021. g. i donošenje Zaključka,
 3. Rasprava o prijedlogu Odluke o naseljima na području Općine Kloštar Ivanić i donošenje Zaključka,
 4. Rasprava o prijedlogu ispravka Odluke o određivanju imena ulica i trgova u  naseljima: Gornja Obreška, Graberje Ivanićko, Greda Breška, Kloštar Ivanić, Križ, Novoselec, Obedišće, Razljev, Rečica Kriška, Šemovec breški, Šumećani i Zelina Breška i donošenje Zaključka
 5. Razno.

Na temelju ukazane potrebe saziva se sastanak Socijalnog vijeća koji će se održati dana 13.10.2021.g. (SRIJEDA) s početkom u 15:30 sati u Općini Kloštar Ivanić, Školska 22, I. kat.

D n e v n i    r e d:

 

 1. Razmatranje prijedloga I. Izmjena i dopuna Programa socijalnih potreba u 2021. g. i donošenje Zaključka,
 2. Razmatranje zahtjeva za dodjelu jednokratnih pomoći i pomoći za podmirenje troškova stanovanja, utvrđivanje prijedloga za isplatu;
 3. Razno. 

Akcija solidarnost na djelu provoditi će se i ove godine, točnije 08.10.2021.g., te možete donirati hranu, odjeću, obuću i novac na sljedećim adresama:

 • U skladištu u Ivanić Gradu, Školska 20 od 11:00 - 13:30 sati.
 • U prostoru CK u Kloštar Ivaniću, Trg sv. Ivana 1 od 15:00 - 17:30 sati.
 • U prostoru CK u Križu, Trg sv. Križa od 15:00 - 17:30 sati.

Prikupljene novčane donacije biti će utrošene za nabavu paketa hrane za socijalno ugrožene građane.

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost organizira u subotu 9. listopada 2021. u 10,00 sati. virtualnu radionicu vezano uz Javni poziv za  dodjelu bespovratnih sredstava za energetsku obnovu obiteljskih kuća i zgrada.

Na radionici će djelatnici Fonda objasniti uvjete prijave na javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća i pomoći im oko eventualnih upita vezanih uz njihove prijave.

⏰ U 10:00 sati

Prijava na radionicu je obavezna putem linka https://us02web.zoom.us/webinar/register/WN_9DLtqnGeSJyS4RhUBdR7nQ

Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost dodjeljuje sredstva za neposredno sufinanciranje energetske obnove postojećih obiteljskih kuća koje nisu oštećene u potresu.
Mjere koje se sufinanciraju: 
A1. - cjelovita energetska obnova koja obuhvaća povećanje toplinske zaštite elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora kroz provedbu minimalno jedne od mjera na vanjskoj ovojnici obiteljske kuće i ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije 
A2. - povećanje toplinske zaštite elemenata vanjske ovojnice grijanog prostora kroz provedbu minimalno jedne od mjera na vanjskoj ovojnici obiteljske kuće
A3. - ugradnja sustava za korištenje obnovljivih izvora energije.

Obiteljske kuće čija se energetska obnova potiče moraju biti energetski certificirane te energetskog razreda (prema godišnjoj potrebnoj toplinskoj energiji za grijanje, QH,nd):
 • D ili lošijeg u kontinentalnoj Hrvatskoj odnosno C ili lošijeg u primorskoj Hrvatskoj, u slučaju provedbe aktivnosti A1 ili A2,
 • C ili boljeg u kontinentalnoj Hrvatskoj odnosno B ili boljeg u primorskoj Hrvatskoj, u slučaju provedbe aktivnosti A3.

Podnošenje prijava na Poziv započinje 14. listopada 2021. godine u 9:00 sati, isključivo putem sustava za e-prijavu
 
Javni poziv otvoren15.09.2021.

Više informacija možete pronaći ovdje

Stranica 1 od 145