Zbog radova na popravku cjevovoda bez vode će dana 21.1.2020. biti potrošači na području naselja Sobočani od 9,30 do 13 sati.

Molimo sve stanovnike Općine Kloštar Ivanić koji imaju u posudbi invalidsko pomagalo u vlasništvu GDCK Ivanić Grad na području Općine Kloštar Ivanić da se jave u GDCK Ivanić Grad osobno na adresu Vulinčeva 30 (prizemlje) ili na broj telefona 012883001 svaki radni dan od ponedjeljka do petka od 8-15 sati radi nove evidencije, kako ne bi morali izlaziti izlaziti na teren pojedinačno kod svakog korisnika na adresu. Nitko neće ostati bez pomagala, ponavljamo ovo je samo radi upisa u novi skladišni prostor.

U Općini Kloštar Ivanić je u srijedu, 15. siječnja 2020. godine, u sklopu provođenja projekta izobrazno – informativne aktivnosti o održivom gospodarenju otpadom „Nije svaki otpad smeće!“ čiji nositelj je Grad Ivanić-Grad a sunositelji Općina Kloštar Ivanić i Općina Križ održana je treća javna tribina čiji cilj je educiranje i informiranje građana o načinima održivog gospodarenja otpadom.

Projekt sufinancira Europska unija u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija. Ukupna vrijednost projekta „Nije svaki otpad smeće“ iznosi 515.604,31 kunu od čega Europska unija sufinancira 85% iznosa, odnosno 438.263,66 kuna.“

O sprečavanju nastanka otpada, pravilnom odvajanju i razvrstavanju, ponovnoj uporabi predmeta te kompostiranju govorio je stručni konzultant za gospodarenje otpadom Marko List. U uvodnom dijelu prezentacije predočeno koje sve aktivnosti na svom području provodi Općina Kloštar zadnjih 6 godina s ciljem smanjenja količina otpada koje se odlažu na odlagalište. Sudionici su tako mogli saznati da je od 2013. godine do danas količina odvojeno prikupljenih korisnih sastavnica otpada papira i plastike porasla za preko 50% te da se u istom tom razdoblju kontinuirano povećava razlika između sakupljenih i odloženih količina otpada, odnosno da raste količina otpada koji se prosljeđuje na reciklažu.

Najavljeno je kako će od 1. travnja 2020. godine krenuti odvojeno prikupljanje biootpada uz napomenu kako će time Općina Kloštar Ivanić uz Grad Ivanić-Grad i Općinu Križ postati prva jedinica lokalne samouprave u Zagrebačkoj županiji i među pet u Republici Hrvatskoj koji će oporabom u bioplinskom postrojenju gospodariti svojim biootpadom. Tom prilikom su sudionicima prezentirani i posebni spremnici za odlaganje biootpada za kućanstva i stambene zgrade zapremine 10 i 20 litara s pripadajućom biorazgradivom vrećicom.

Nakon izobrazno-informativnog djela tribine na pitanja prisutnih odgovarali su direktorica komunalnog društva Ivakop Sanja Radošević i predavač Marko List.

Završetak projekta „Nije svaki otpad smeće“ je u travnju 2020. godina, a do tada će se u Ivanić-Gradu održati još dvije tribine.

Na temelju ukazane potrebe saziva se sastanak Fonda za poljoprivredu, koji će se održati dana 17.01.2020. g. (PETAK) s početkom u 15:00 sati u izmještenom uredu Općine Kloštar Ivanić, Trg sv. Ivana 1., dvorište pučkog doma Kloštar Ivanić, područni objekt vrtića. 

.pdf

Općina Kloštar Ivanić će dana 30.12.2019. godine (PONEDJELJAK) u 15,00 sati u dvorištu Pučkog doma Kloštar Ivanić, Trg sv. Ivana 1, područni objekt DV Proljeće održati pripremnu radionicu za izradu prijava programa/projekata za potencijalne prijavitelje na Javne natječaje za dodjelu financijske potpore programima/projektima udruga.
U svrhu osiguranja ravnopravnosti svih potencijalnih prijavitelja, Općina Kloštar Ivanić ne može davati prethodna mišljenja o prihvatljivosti prijavitelja, partnera, aktivnosti ili troškova navedenih u prijavi. Također, napominjemo da su uredi Općine Kloštar Ivanić privremeno premješteni u dvorište Pučkog doma Kloštar Ivanić, Trg sv. Ivana 1, područni objekt DV Proljeće, radi izvođenja radova na zgradi Općine o čemu treba voditi računa prilikom osobne predaje (predaje u urudžbenom uredu) prijava na Natječaj.

 Načelnik Općine Kloštar Ivanić, Željko Filipović, dana 27. prosinca 2019. godine održao je u Pučkom domu Kloštar Ivanić prijem stipendista Općine Kloštar Ivanić za školsku/akademsku godinu 2019./2020. Prijemu su nazočili i roditelji maloljetnih stipendista.
Na samom početku prijema, s novim stipendistima sklopljeni su Ugovori o stipendiranju. Stipendije u iznosu od 550,00 kuna mjesečno dobilo je 25 učenika, dok je 11 studenata dobilo stipendije u iznosu od 850,00 kuna. 
Stipendistima i njihovim roditeljima općinski načelnik Željko Filipović čestitao je božićne blagdane, te zaželio još puno uspjeha u daljnjem školovanju i u narednoj 2020. godini. Prijemu su, uz načelnika, nazočili i zamjenik načelnika Branko Šafran, predsjednik Općinskog vijeća Krešimir Bunjevac, te djelatnici Jedinstvenog upravnog odjela koji se pridružuju čestitkama.

Analiza stanja sustava civilne zaštite na području Općine Kloštar Ivanić za 2019.g. .pdf

Dragi mještani,

Pred nama je najljepši kršćanski blagdan, čija se sveta poruka ogleda u slavlju radosne vijesti, u skromnom veselju, u pomirenju i obiteljskom okupljanju.

Božić je dan kada iskazujemo ljubav prema bližnjima, iskrenu brigu za potrebite i solidarnost prema slabijima. To je dan kada smo ispunjeni veseljem, toplinom, posebnom dragošću i nadom u bolje sutra. Neka tu radost Božićni dani unesu u svaki dom i svaku obitelj i neka ona ispuni sva srca i neka nas svjetlo Božića osvijetli i podari radost zajedničkog života, mira, sreće i blagostanja.

 

Sretan Vam Božić!

Stranica 1 od 124