Općina Kloštar Ivanić  i Ministarstvo pravosuđa i uprave potpisali su Sporazum sukladno kojem je Općina Kloštar Ivanić  uključena u sustav e-Novorođenče. Ovim Sporazumom Općina Kloštar Ivanić  omogućuje roditeljima podnošenje zahtjeva za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć povodom rođenja djeteta prilikom prijave rođenja djeteta u nadležnom Matičnom uredu ili prijavom u sustav e-Građani kroz uslugu e-Novorođenče.

 

Prilikom prijave rođenja djeteta kod matičara, matičar će upoznati roditelje s pravom na ostvarivanje jednokratne novčane pomoći povodom rođenja djeteta te da roditelji mogu podnijeti zahtjev za ostvarivanje tog prava. Ukoliko roditelji ispunjavaju uvjete za ostvarivanje naknade sukladno Odluci o pravu na novčanu naknadu za novorođenu djecu na području  Općine Kloštar Ivanić, nakon podnošenja zahtjeva matični ured će putem aplikacije e-Novorođenče proslijediti zahtjev Općini Kloštar Ivanić  na rješavanje.

 

Ostvarivanje prava na novčanu naknadu za novorođenče omogućeno je i prilikom upisa djeteta putem sustava e-Građani kroz uslugu e-Novorođenče.

 

Ova dodatna usluga sustava e-Građani uvelike će olakšati roditeljima te će, umjesto da skupljaju dokumentaciju i fizički je predaju u Općinu od sada, u samo nekoliko klikova moći predati i taj zahtjev. Roditelji neće više morati skupljati potrebnu dokumentaciju i osobno je predavati, nego će moći sve učiniti na jednom mjestu prilikom prijave djeteta. Kroz uslugu e-Novorođenče prijavljuju rođenje djeteta putem interneta iz udobnosti doma, uz elektroničku osobnu iskaznicu i čitač pametnih kartica. Roditelji automatski mogu zatražiti i jednokratnu novčanu naknadu od HZZO-a, kao i novčanu potporu svoje općine ili županije.

 

Ukoliko imate pitanja ili nejasnoća vezano uz predaju Zahtjeva za ostvarivanje prava na jednokratnu novčanu pomoć povodom rođenja djeteta kroz uslugu e-Novorođenče možete nazvati Općinu Kloštar Ivanić, Jedinstveni upravni odjel na broj telefona 01/ 2892-341 ili na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili Ured državne uprave u Zagrebačkoj županiji Ispostava Ivanić-Grad

Trg Vladimira Nazora 1, Ivanić-Grad

matičar: tel: 01/2831-160

Traži se vlasnik psa, uhvaćen u Predavečkoj ulici u Kloštar Ivaniću.

Pas je mazan i razigran, te ima crvenu ogrlicu. Trenutno se nalazi u dvorištu Općine Kloštar Ivanić.

Kontakt na 099/269-9651

Obaviještavamo sve prijavitelje šteta na objektima uzrokovanih nedavnim potresima, da će službenici Općine Kloštar Ivanić prijavljene objekte pregledavati od 22.01.2021. (PETAK).

Vlasnike objekata će se kontaktirati telefonski prije dolaska na lokaciju ukoliko je ostavljen kontakt broj na prijavi štete.

Ostalima će se ostaviti obavijest sa kontakt brojem u poštanskom sandučiću ako neće biti nikoga u objektu, kako bi dogovorili naknadni obilazak, ukoliko nema kontakt broja na prijavi štete.

Na temelju ukazane potrebe saziva se sastanak Fonda za poljoprivredu, koji će se održati dana 18.01.2021. g. (PONEDJELJAK) s početkom u 11:00 sati u Općini Kloštar Ivanić, Školska 22, vijećnica, I. kat.

.pdf

Kao i svake godine tako će se i početkom 2021. organizirati akcija prikupljanja i odvoza božićnih drvaca te stoga molimo naše korisnike da svoja božićna drvca odlože pokraj svojih spremnika za miješani komunalni otpad (zelenih kanti/kontejnera), odnosno na mjestima predviđenim prilikom primopredaje miješanog komunalnog otpada.

Prikupljat će  se  odvoziti sa sljedećim planom odvoza koji započinje od ponedjeljka 11. siječnja 2021.g. i to za:

  • Općinu Kloštar Ivanić ………… 11. siječnja
  • Grad Ivanić Grad ……………….12. i 13. siječnja
  • Općinu Križ ……………………. 14. siječnja

Prikupljena božićna drvca će se i ove godine koristiti u ishrani magaraca i na taj način izbjeći odlaganje u tijelo odlagališta ili kompostiranje.

Općina Kloštar Ivanić iz sredstava proračunske pričuve za 2020 godinu je uplatila u jednakim iznosima od 5.000,00 kuna i to gradovima Sisak, Petrinja, Glina i Hrvatska Kostajnica.

Ukupna uplata iznosi 20.000,00 kuna!

Želimo im što brži opravak i mirnu 2021 godinu kao i svima u Republici Hrvatskoj!

Obavještavamo cjenjene korisnike da će odvoz komunalnog otpada koji je bio predviđen za 25.12.2020. u petak  biti 30.12.2020. u srijedu.

Isto tako odvoz komunalnog otpada koji pada na dan 01.01.2021.u petak biti će 07.01.2021. u četvrtak.

Molimo korisnike da pripreme komunalni otpad za odvoz u navedene dane.

Svi navedeni podaci se nalaze i na našem Rasporedu odvoza otpada za 2020.g i 2021.g. koji su korisnicima usluga podijelili uz račune na kućne adrese.

U subotu 02. siječnja 2021. godine neće raditi odlagalište otpada Tarno, reciklažno dvorište Ivanić-Grad i reciklažno dvorište Kloštar Ivanić.

Obrazac prijave .docx

Obrazac dostavite na e-poštu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Baza podataka zgrada oštećenih od potresa (i ovdje možete prijaviti svoj objekt). 

Brzi pregled zgrada služi isključivo kako bi im se preliminarno dala ocjena uporabljivosti (nije financijska procjena štete).

Rok za dostavu prijava je 20.siječanj 2021.g.

Lista potrepština sa slike Hrvatskog Crvenog križa može se dostaviti 30.12.2020.g. u salu Pučkog doma u Kloštar Ivaniću od 08-20 sati, i 31.12.2020.g. od 08:00-12:00.

Potrepštine će se dostaviti gdje je najpotrerbnije u dogovoru sa Crvenim križem.

Oni koji nemaju svoj prijevoz mogu kontaktirati g. Košić Tomislava na broj +385953711808, koji će za Vas prevesti sve u Pučki dom.

Stranica 1 od 137