Prigodom proslave  Dana pobjede i obljetnicu  domovinske zahvalnosti, 26.obljetnicu vojno-redarstvene operacije „Oluja“ te Dana hrvatskih branitelja izaslanstvo Općine Kloštar Ivanić će zajedno sa Udrugama hrvatskih branitelja položiti vijenac na spomen obilježje hrvatskim braniteljima u Parku hrvatskih branitelja u Kloštru Ivaniću 05.08.2021. godine ( ČETVRTAK) u 10,00 sati .

 

OPĆINA KLOŠTAR IVANIĆ  

Upućujemo iskrene čestitke u povodu obilježavanja 5. kolovoza, Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 26. obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja.

Posebnu zahvalnost iskazujemo svim hrvatskih braniteljima koji su svoje živote utkali u temelje samostalne i suverene Republike Hrvatske.

 

OPĆINA KLOŠTAR IVANIĆ 

Radi popravka magistralnog cjevovoda dana 28.07.2021. godine bez vode će privremeno ostati potrošači:

 

 - dijela Općine Kloštar; Caginečka ulica, Kralja Tomislava i Sobočani

 - Graberje Ivanićko, Derežani, Deanovec, Šumećani, Caginec i ulica 65.bataljuna ZNG do Petrola

- cijelo područje Općine Križ

 

Predviđeno trajanje popravka je u vremenu od 8,00 sati do 15,00 sati.

Dana 09.08.2021.g (PONEDJELJAK). od 08:30 vršiti će se dodjela prostora u prostorijama Pučkog doma Kloštar Ivanić, Trg sv. Ivana, za održavanje manifestacije blagdana Velike Gospe 15.08.2021.g. Svi zainteresirani mogu se unaprijed najaviti i uputiti dodatne upite na e-mail:  dejan.dokmanic@klostar-ivanic.hr . Dodjela će se vršiti u predvorju Pučkog doma Kloštar Ivanić. Sa sobom je potrebno ponijeti obrtnicu, iskaznicu OPG-a, ili bilo koji drugi dokaz o obavljanju djelatnosti koju ćete vršiti.

Ove godine za Veliku Gospu promet se zatvara samo za ulicu Sv. Marije, gdje će biti smješteni štandovi sa prigodnim artiklima, OPG (vlastita proizvodnja (npr. med)) i  ručni radovi.

Mjesta se NEĆE dodjeljivati za tekstil, ugostiteljstvo i igračke (izuzev ručnog rada).

Radi novih izmjena za ovu godinu i ograničenog prostora, NEĆE biti prodaje na licu mjesta na dan Velike Gospe, stoga molimo sve zainteresirane da zakupe mjesta na vrijeme.

U srijedu 21.07.2021.g. za promet će biti zatvorena Ščapovečka ulica u Kloštar Ivaniću od 07:00-15:00 sati, zbog radova na polaganju naftovoda na KLO-7 - SS-KLO-2. Promet će se odvijati preko naselja Ščapovec.

Škarda-sanitarna zaštita d.o.o. Čazma vršiti će larvicidno i adulticidno tretiranje komaraca na području Općine Kloštar Ivanić dana 12. srpnja u večernjim satima.

Tretiranje će se provoditi sa zemlje u večernjim satima sa aparatima mobil-star i Swinfog, te izlaganjem granula larvidida, insekticidnim sredstvima III skupine na bazi permetrina i temefosa.

Insekticidna sredstva koja se koriste prilikom dezinsekcije komaraca imaju brzo početno djelovanje i dugo rezidualno djelovanje, što u konačnici rezultira smanjenjem populacije komaraca u svim njihovim razvojnim stadijima, od ličinki do adulta.

Navedeni insekticidi neznatno su opasni za čovjeka i njegovu okolinu, a u okolišu ne zaostaju, jer su biorazgradivi. Insekticidi imaju Odobrenje i Rješenje Ministarstva zdravlja RH.

U slučaju lošijeg vremena tretiranje se prenosi na slijedeći radni dan bez oborina.

Na temelju ukazane potrebe saziva se Sastanak Stožera civilne zaštite Općine Kloštar Ivanić, koji će se održati dana  01.07.2021. godine (ČETVRTAK ) u 08:30 sati u prizemlju Pučkog doma Kloštar Ivanić. 

DNEVNI  RED

  1. Rasprava o prijedlogu Izvješća o stanju zaštite od požara na području Općine Kloštar Ivanić za 2020. godinu i stanju provedbe Godišnjeg provedbenog plana unapređenja zaštite od požara i donošenje Zaključka,
  2. Rasprava o prijedlogu Plana operativne provedbe programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku na području Općine Kloštar Ivanić u 2021. godini i donošenje Zaključka,
  3. Rasprava o prijedlogu Provedbenog plana unaprijeđenja zaštite od požara na području Općine Kloštar Ivanić za 2021. godinu i donošenje Zaključka,
  4. Rasprava o prijedlogu Zaključka o utvrđenju Financijskog plana osiguranih sredstava za provođenje zadataka tijekom požarne sezone u 2021. godini i donošenje Zaključka,
  5. Rasprava o prijedlogu Plana aktivnog uključenja svih subjekata zaštite od požara na području Općine Kloštar Ivanić u protupožarnoj sezoni u 2021. godini i donošenje Zaključka,
  6. Razno

Na temelju ukazane potrebe saziva se Sastanak Mandatne komisije koji će se održati dana 01.07.2021. g. (četvrtak) s početkom u 12:00 sati u prostorijama Općine Kloštar Ivanić, Školska 22, I. kat.

 

D n e v n i   r e d :

  1. Rasprava o mirovanju mandata iz osobnih razloga članova Općinskog vijeća Općine Kloštar Ivanić i verifikaciji novih vijećnika te donošenje Izvješća,
  2. Razno.                                                                                                         

Na temelju ukazane potrebe saziva se Sastanak Komisije za Statut, Poslovnik i normativnu djelatnost koji će se održati dana 29.06.2021. g. (UTORAK) s početkom u 08:00 sati u prostorijama Općine Kloštar Ivanić, Školska 22, I. kat.

                                                             D n e v n i   r e d :

  1. Rasprava o prijedlogu Poslovnika Općine Kloštar Ivanić i donošenje Zaključka,
  2. Razno

Potpisan je ugovor sa izvođačem radova na izgradnji nove javne rasvjete na obilaznici Kloštar Ivanić (od kružnog toka Vinogradske ulice, do semafora u ul. Kralja Tomislava) i dijela ul. Stjepana Radića.

Rok završetka radova je 90 dana od dana uvođenja u posao, dok planirani početak radova je 01.07.2021.g.

Molimo prolaznike za razumijevanje, te ukoliko su u mogućnosti da koriste okolne pravce za vrijeme trajanja radova kako bi se izbjegle neželjene situacije.

Stranica 1 od 143