Povodom  obilježavanja  Dana  pada  Vukovara ,

17.11.2019. (nedjelja) Odbor  za  branitelje  Općine  Kloštar  Ivanić,  Udruga specijalne policije  RIS  i  HVIDRA  Kloštar Ivanić, organiziraju  paljenje  svijeća u Vukovarskoj  ulici u Kloštru Ivaniću u čast Vukovaru- gradu heroju.

Istog dana u 17,30 sati ispred  pučkog  doma u Kloštru  Ivaniću  biti će  okupljanje  svih  zainteresiranih  građana  i  branitelja,  koji će u 18,00 sati u  koloni  predvođeni  ratnom  zastavom  krenuti  iz  centra Kloštra  Ivanića  prema  Vukovarskoj  ulici  na  paljenje svijeća  duž  cijele  ulice  u  čast  sjećanja  na  žrtve  Vukovara. 

U 20,00 sati istog dana u pučkom domu u Kloštru Ivaniću, braniteljske Udruge organiziraju domjenak (podjela graha) za sve sudionike i učesnike paljenja svijeća u Vukovarskoj ulici u Kloštru Ivaniću.                                                                                             

                                                   Općina Kloštar Ivanić

Edukacija za umjetno osjemenjivanje krčama na vlastitom gospodarstvu održati će se u petak (29.11.2019.) s početkom u 11:00 u kino dvorani u Križu.

Sa sobom molimo ponijeti osobnu iskaznicu i identifikacijsku karticu gospodarstva.

U ČETVRTAK (12.12.2019) S POČETKOM U 10 SATI U KINO DVORANI U KRIŽU ODRŽAT ĆE SE EDUKACIJA ZA SAMOSTALNO OZNAČAVANJE SVINJA NA VLASTITOM GOSPODARSTVU. SA SOBOM MOLIMO PONJETI OSOBNU ISKAZNICU I IDENTIFIKACIJSKU KARTICU GOSPODARSTVA.

U svrhu poboljšanja biosigurnih mjera, Općina Kloštar Ivanić, Općina Križ i Grad Ivanić- Grad u suradnji sa Veterinarskom stanicom Križ i Hrvatskom poljoprivrednom agencijom organiziraju tečaj "OZNAČAVANJA ŽIVOTINJA UŠNIM MARKICAMA" koji će se održati dana 29.11.2019. (petak)  u 10,00 sati u  domu  kulture  Josip Badalić u Križu (kinodvorana).

Obavještavaju se učenici i studenti s područja Općine Kloštar Ivanić koji su podnijeli prijave na natječaj za dodjelu stipendija u školskoj/akademskoj godini 2019/2020., da su objavljene LISTE (prijedlozi) KANDIDATA ZA DODJELU STIPENDIJA U TEKUĆOJ ŠKOLSKOJ/AKADEMSKOJ GODINI.

Liste kandidata za dodjelu stipendija oglašene su na oglasnim pločama Općine Kloštar Ivanić, te na web stanici Općine Kloštar Ivanić.

U tekućoj školskoj godini dodjeljuje se 25 učeničkih i 15 studentskih stipendija.

KANDIDATI  MOGU PODNIJETI PISMENI PRIGOVOR ODBORU ZA ODGOJ I OBRAZOVANJE I DODJELU STIPENDIJA, U ROKU 8 DANA OD DANA OBJAVE LISTE, ODNOSNO DO ZAKLJUČNO

13. studenog 2019. do 15,30 SATI.

 

 

Studenti - izvrsnost .pdf

Studenti - poticani .pdf

Studenti - socijalni .pdf

Učenici - izvrsnost .pdf

Učenici - poticani .pdf

Učenici - socijalni .pdf

Sastanak Odbora za odgoj i obrazovanje i dodjelu stipendija koji će se održati dana 04.11.2019. (ponedjeljak) s početkom u 18,00 sati u trenutno izmještenim prostorijama Općine Kloštar Ivanić, Trg sv. Ivana 1, dvorište Pučkog doma Kloštar Ivanić – područni objekt vrtića. 

.pdf

Dana 07.11.2019.g. u 16:00 sati u Pučkom domu Kloštar Ivanić održat će se predavanje vezano uz provođenje biosigurnosnih mjera.

                            Općina Kloštar Ivanić  

04. studeni 2019.

-

STARA MARČA, OBREŠKA DONJA I OBREŠKA GORNJA

05. studeni 2019.

-

BEŠLINEC, ČEMERNICA I KRIŽCI

06. studeni 2019.

-

SOBOČANI I PREDAVEC

07. studeni 2019.

-

ŠČAPOVEC I LIPOVEC

08. studeni 2019.

-

KLOŠTAR IVANIĆ

09. studeni 2019.

-

KLOŠTAR IVANIĆ

Deratizacija će svakog navedenog dana započeti u 9,00 sati, a u slučaju lošeg vremena (oborine) prenosi se na slijedeći naredni dan bez padavina.

Rodenticide koje koristimo kod usluge deratizacije odobreni su listom Ministarstva zdravlja Republike Hrvatske i imaju kumulatino antikoagulacijsko djelovanje(antikoagulant II gener).  

Vrlo su efikasni u suzbijanju glodavaca na području javnog zdravstva i komunalne higijene. MZRH stavilo ih je u promet i upisani su u registar biocidnih pripravaka. Nisu opasni za zdravlje ljudi i domaće životinje u količinama koje koristimo kod deratizacije. Aktivna tvar je bromadialon (0,005%), te denatonium benzoate (0,001%).

Obzirom da je većina gospodarstva sa područja općine Kloštar Ivanić, na kojima se drže svinje, svrstana su u kategoriju „1“, odnosno ne udovoljavaju minimalnim biosigurnosnim uvjetima, Općinski načelnik Željko Filipović uz podršku Fonda za poljoprivredu organizira podjelu spužvi za izradu dezbarijera.                               

Gospodarstvima koja drže svinje i  svrstana su u kategoriju „1“ zabranjeno je:

a) premještanje živih svinja, osim izravno u klaonicu

b) klanje svinja za osobnu potrošnju na gospodarstvu.

2. Iznimno od stavka 1. a) ovoga članka, premještanje svinja dozvoljeno je po odobrenju ovlaštenog veterinara nakon kliničkog pregleda svinja provedenog unutar 24 sata prije premještanja. Klinički pregled nije potrebno provoditi ako se svinje premještaju izravno na klaonicu.

3. Iznimno od stavka 1. b) ovoga članka klanje svinja za osobnu potrošnju na gospodarstvu dozvoljeno je po odobrenju ovlaštenog veterinara nakon kliničkog pregleda svinja. Posjednik je dužan klanje za osobnu potrošnju na gospodarstvu najaviti nadležnoj ovlaštenoj veterinarskoj organizaciji najmanje 72 sata prije provedbe istoga. Klinički pregled za predmetno gospodarstvo vrijedi sedam dana od dana pregleda.

Navedeno iziskuje i određene financijske izdatke te se Općina Kloštar Ivanić uključila u provođenje biosigurnosnih mjera na način da će posjednicima svinja osigurati potrebne spužve za izradu dezbarijera kako bi posjednici svinja udovoljili uvjetima za svrstavanje u višu kategoriju i kako prilikom predstojeće svinjokolje ne bi imali navedenih poteškoća.

STOGA SE MOLE SVI POSJEDNICI SVINJA SA PODRUČJA OPĆINE KLOŠTAR IVANIĆ DA SE ČIM PRIJE JAVE U IZMJEŠTENI URED OPĆINE KLOŠTAR IVANIĆ, TRG SV. IVANA 1, DVORIŠTE PUČKOG DOMA KLOŠTAR IVANIĆ – PODRUČNI OBJEKT VRTIĆA, ILI NA TEL: 01/ 2892-341 KAKO BI SE ČIM PRIJE ORGANIZIRALA PODJELA SPUŽVA ZA IZRADU DEZBARIJERA. 

 

                                                                            OPĆINA KLOŠTAR IVANIĆ

Povodom  obilježavanja dana  Svih svetih i Dušnog dana , 31.10.2019. (ČETVRTAK)  s početkom u 11,30 sati  biti će polaganje vijenca na centralnom križu  i paljenje svijeća  na grobovima na  groblju u Kloštru Ivaniću za sve poginule i umrle hrvatske branitelje.

Odbor za branitelje Općine Kloštar Ivanić , zajedno sa udrugama proizašlim iz domovinskog rata  s područja Općine Kloštar Ivanić  i predstavnicima općine , obići će i sva druga groblja na kojima su pokopani poginuli i umrli hrvatski branitelji s područja  općine  dana  30. 10. 2019. (SRIJEDA)

- groblje Stara Marča,  09,30  sati

- groblje Bešlinec,        09,45  sati

- groblje Sobočani ,      10,00  sati

- groblje Caginec,         10,15  sati

 

Obilasku se mogu priključiti svi građani koji to žele. 

Stranica 1 od 121