Povodom dana dobrovoljnih darivatelja krvi, 25.10.2017. godine načelnik Općine Kloštar Ivanić, Željko Filipović primio je dobrovoljne darivatelje krvi s područja općine. Dodjeljene su zahvalnice i simbolični pokloni za darovanu krv:

Darivatelji koji primaju zahvalnice su Tupek Josip sa 100 davanja, Darko Kosanović 100, Baštijan Ivan 40, Kosanović Marica 35, Cindrić Zlata 35, Vincek Vladimir 20, Ivaković Mateo 1, Međaković Lea 1, Ivaković Marijan završna zahvalnica. Također je upućena zahvala i volonterkama Đurđici Grganja, Ani Stilinović, Anuši Krešo.

Ispred GDCK Ivanić Grad, Ravnateljica Ivana Bajt upoznala je sa podatkom da je u Općini Kloštar Ivanić plan bio prikupiti 75, a prikupljeno je 86 doza krvi. Hrvatski Crveni Križ kao glavni promotor i organizator davalaštva krvi, koji su ujedno i njegovi članovi, upisuje ih u evidenciju te brine o jedinstvenom sustavu priznanja.

U većini zemalja u svijetu ova djelatnost je povjerena Crvenom križu zbog njegovog humanitarnog rada, razvijene mreže organizacija Crvenog križa na terenu te velikog broja volontera što omogućuje neprofitno prikupljanje krvi.

Biti darivatelj je plemenita stvar i oni su nacionalno blago svake zemlje.

Dobrovoljnim darivateljima krvi želimo dug život i dobro zdravlje te zahvaljujemo na nesebičnom darivanju krvi. Stoga pokažite plemenitost, budite darivatelj krvi, i otkrijte najbolji dio sebe.

Istog dana predstavnici Općine Kloštar Ivanić i Crvenog križa obišli su groblja u Kloštar Ivaniću, te zapalili svijeće i položili cvijeće za umrle dobrovoljne darivaoce krvi i volontere.

Na svim područjima obilaze se groblja te se pale lampaši i postavlja cvijeće za sve preminule darivatelje i volontere.