Općina Kloštar Ivanić vas poziva na predstavu "Tko je ukrao Malu balerinu", kako bi obilježila međunarodni dan žena.

Gradsko kazalište Jastrebarsko početkom 2023. godine premijerno je izvelo predstavu „Tko je ukrao malu balerinu“ i pritom pokazalo kako iz ljubavi prema kazališnim daskama i publici nastaje čarolija. Čarobne su i veze koje su povezale sve elemente ove predstave, od glumaca, do redatelja i autora teksta napisanog po samim glumcima. 
Milan Fošner napisao je tekst „po narudžbi“ jaskanskih kazalištaraca, a sam se toliko oduševio njime da ga je odlučio proširiti u roman. Pod redateljskom palicom Marija Kovača i uz asistenciju Mije Matasić posljednjih su se mjeseci tako održavale intenzivne probe, a oduševljenje publike na svim dosadašnjim izvedbama pokazalo je kako je zaista riječ o zanimljivoj i uspješnoj suradnji.  
Sama predstava detektivska je drama s elementima komedije i napeti triler koji se gleda u jednom dahu, no uz puno smijeha i emocija, što je publika koja prati radi Gradskog kazališta Jastrebarsko i očekivala. U središtu priče nalazi se suspendirani detektiv Ivica Vinković koji na prijelazu tisućljeća upada u paukovu mrežu intriga, krađe umjetnina i ubojstva.
Ulogu glavnog lika Ivice Vinkovića utjelovio je Velimir Kokot, njegovu pomoćnicu Katarinu Sever Lucija Severinac, misterioznu Vandu Majer igrale su Klara Blažek i Jelena Crnković, a suprugu Ivice Vinkovića, Boženu Petra Cvetić i Elizabeta Nemec. Publiku je dobro nasmijao i Miroslav Borojević u ulozi budućeg gradonačelnika Miroslava Markovića, kao i braća Dren – Leon Bastašić, Ivan Puškar i Igor Stanković. Svoje su umijeće pokazali i Damir Kuzmić, Dominik Sečen, Ivan Vinšćak i Lea Đido Božak.