Dan u školiOva školska godina 2008./09. protekla je u duhu međukulturalnog dijaloga koji smo njegovali još od protekle školske godine, a uključili smo se i u novi natječaj „Moja ideja za europsko sutra“. Na ovaj način redovna i dodatna nastava geografije i povijesti učenike uključuje u ekološki način održivog razvoja.

Kao i prošle školske godine, tako i ove idejni začetnik natječaja je Delegacija Europske komisije u Republici Hrvatskoj, te više o tome možete saznati na web adresi http://www.delhrv.ec.europa.eu. Cijela ova godina proglašena je godinom inovativnosti i kreativnosti, te mi u Hrvatskoj se imamo čime i podičiti.

Dan u školiUčenici naše škole Marijana Zrno(8a), Ivan Ožetski(8a) i Marija Cirimotić(8a) uz pomoć svih učenika iz sedmih i osmih razreda naše škole sudjelovali su u natječaju „Moja ideja za europsko sutra“ sa projektom "Odbaci stare navike priroda te treba!".

Ovim putem zahvaljujemo svim mještanima koji su ispunili anketu te omogućili naše malo istraživanje.Cijeli projekt prožet je idejom zaštite okoliša u školskom okruženju i šire u općini. Naši učenici nisu samo stali na riječima, već su krenuli i na djela - založili su se za odvojeno prikupljanje otpada, sudjelovali u stvaranju školskog voćnjaka i na kraju cijelu temu obrazložili drugim vršnjacima u školi.

Upravo su učenici 7b razreda na Otvorenom danu škole dali mišljenje na temu „Ja prijatelj okoliša“. Oni su se izrazili crtežima i porukama na plakatu, te se u njima rodila ideja što bi uradili da su oni načelnici općine Kloštar Ivanić.

Likovni uradakLikovni uradakLikovni uradak

SlikaSlikaSlika

SlikaUčeniciRazred