Slika U Samoboru se 19. i 20. siječnja održao 22. po redu tradicionalni karate turnir GRAND PRIX CROATIA pod pokroviteljstvom Grada Samobora. Zajednice sportskih udruga i saveza Zagrebačke županije, a u tehničkoj organizaciji Karate kluba Samobor. Suorganizator je i ovog puta bio Hrvatski karate savez.

U oba dana je na natjecanju sudjelovalo 1 428 sportaša iz čak 19 zemalja - Hrvatske, Mađarske, Slovačke, Bugarske, Srbije, Italije, BiH, Makedonije, Slovenije, Izraela, Njemačke, Belgije, Danske, češke, škotske, Austrije i Ukrajine, Albanije i Grčke. Cilj organizatora turnira da se najboljim karatistima ove regije osiguraju kvalitetni kontrolni mečevi u potpunosti je uspio, a kadetima, juniorima i mlađim seniorima bila je to odlična provjera forme pred Europsko prvenstvo koje će održati u Turskoj ( Konya) od 08. do 10. veljače 2013.

Nedjelja je bila rezervirana za nastup “kataša” u konkurenciji kadeta, juniora, mlađih seniora i seniora te u borbama za mlađe uzrasne kategorije. I ove godine je konkurencija u mlađim kategorijama bila vrlo jaka , a na postolja su se uspinjali samo najbolji među najboljima što i nije bilo nimalo lagano jer su kategorije bile dobrano ispunjene.

Odličan nastup zabilježili su i mladi karateke KK“KIK“ iz Kloštra i Križa (u sastavu Sebastijan Blažina, Luka Koščević, Filip Brdsko, Dorian Piljek i Nika Crnković) i to zauzevši 3.mjesto u kategoriji učenika ekipno u sastavu Dorian Piljek, Filip Brdsko i Luka Koščević dok su u pojedinačnom odlične nastupe zabilježili Nika Crnković i Luka Koščević ( sa dvije pobjede) što im ovaj puta ipak nije bilo dovoljno za medalju.