Slika Od 8 do 10. veljače u Turskom gradu Konya održavalo se Prvenstvo Europe u karateu za kadete, juniore i mlađe seniore na kojem je sudjelovao 801 natjecatelj iz 44 zemlje. Kao članovi reprezentacije na natjecanju su nastupili i karatisti karate kluba Mladost Jakov Bunjevac i Ivana čanađija.

Rang lista osvojenih medalja

Jakov Bunjevac nastupio je u najtežoj kadetskoj kategoriji preko 70 kg i uspio doći do samog kraja.

Jakov je redom pobijedio predstavnike Crne Gore (1:0), Makedonije (2:0), Ukrajine (3:0) te u polufinalu Danske 3:1.U neizvjesnom finalu Jakov je izgubio od turskog predstavnika 5:4 i osvojio srebrnu medalju.

 

SlikaSlikaSlika

 

Ivana čanađija nastupila je u kategoriji mlađih seniorki do 53kg. U prvoj borbi Ivana je pobijedila predstavnicu Portugala uvjerljivo 8:0 da bi izgubila u sljedećem meću protiv predstavnice Ukraine 6:1.

 

Ivana je ovim nastupom na prvenstvu stekla jedno novo iskustvo koje će sigurno podići kvalitetu njenog karatea.

Uz Jakova medalje za Hrvatsku još su osvojili Nika Deša brončana medalja kadetkinje borbe -54kg, Borna Berak zlatna juniori borbe-55kg i Monika Berulec srebrna juniorke borbe-48kg.

Sa ukupno četiri medalje ( zlato, 2 srebra i bronca) Hrvatska je na ukupnom šestom mjestu ljestvice uspješnosti od 44 države sudionice. Medalje je osvojilo 29 država sudionica EP-a. Daleko najuspješnija je Turska koja je osvojila nevjerojatnih 18 medalja-11 zlata, 4 srebra i 3 bronce.