Sve je spremno za Sedmo konjaničko hodočašće Kutina – Marija Bistrica. Potvrđeno je to od organizatora ove  tradicije Udruge vlasnika i ljubitelja konja Topot, Kutina sa sjedištem u  Radićevoj ulici.  U petak 21. kolovoza na  put dug 114 kilometara, prvog dana s konačištem na području  općine Kloštar Ivanić,  krenut će 7 jahača i isto toliko članova logistike. U sedlu bit će Sandra Prevendar - Nekvapil  vođa konjanika, zatim  Olesja Wirnsberger, Lorena Starčević,  Jasmina Mošnička, Zvonko Zubčić, Vedran Lukačević i Ivana Mošnička Matijević  Jašu grla koja nose znakovita imena: Alma Ruža, Nani, Elba, Sandi, Aslan i Kalina. Zahtjevnu logiostiku čine: :Robert Blažeković, Vesna Marić,  Fran Nekvapil,  Zoran Lončarić Mario Starčević  i predsjednik  Udruge Damir Pučak

Hodočašće započinje  s blagoslovom i nastupom mjesnog KUD-a Seljačka sloga uz tradicionalni kutinski trijem u Radićevoj ulici u petak u 8 sati. Navečer po tradiciji sudionici će biti gosti  Općine Kloštar Ivanić. Za dosadašnja konačišta odvažni jahači  imaju samo riječi hvale. Noćit će kao i prošle godine na nogometnom igralištu u Lipovcu Lonjskom.  Podsjećamo da su raniji prolaz kroz Kloštar Ivanić pratili i dočeci s kulturnim programima. Ove godine program će foto i video projekcijom tijeka hodočašća biti organiziran uz analizu prijeđenog puta. U subotu 22, kolovoza kada se prema poznatom  marijanskom svetištu kreće  i hodočašće vjernika Sisačke biskupije  projahat će najzahtjetrojahat će najzahjevnijim marijanskom svetištu hodočašće Sisačke u osmišljavali ogranci MH Kutine i Kloštar Ivanižavnije dionice. U  nedjelju 23. kolovoza  uključit će se u  Mariji Bistrici u poznato međunarodno vozočašće s konjaničkim zapregama Svoju misiju spomenom na davnu tradiciju hodočašća završit će u crkvi na otvorenom blaženog Alojzija Stepinca.  Tom prigodom uz blagoslov sudionika bit će služena i sveta misa. 

Roditelji s djecom moći će družiti se s konjima i njihovim jahačima u petak 21. kolovoza 2015., poslije 18:00 na nogometnom igralištu NK Lipovec.