GulašijadaPark hrvatskih branitelja u Kloštru, u subotu 21. rujna 2013. godine, bio je mjesto susreta, druženja i natjecanja naših hrvatskih branitelja i njihovih gostiju. Po parku su se rasporedile natjecateljske ekipe, svaka sa svojim receptima, posuđem, mesom i začinima, skrivajući ono po čemu će njihov lovački gulaš biti prepoznatljiv i kvalitetan.

Kloštar Ivanić -U organizaciji Odbora za branitelje Općine Kloštar Ivanić, te suorganizaciji Odbora za kulturu i sport, po prvi puta u Kloštar Ivaniću organizirano je 1. otvoreno prvenstvo hrvatskih branitelja u kuhanju lovačkog gulaša.

Park hrvatskih branitelja u Kloštru, u subotu 21. rujna 2013. godine, bio je mjesto susreta, druženja i natjecanja naših hrvatskih branitelja i njihovih gostiju.

Po parku su se rasporedile natjecateljske ekipe, svaka sa svojim receptima, posuđem, mesom i začinima, skrivajući ono po čemu će njihov lovački gulaš biti prepoznatljiv i kvalitetan.

A ekipe su: HVIDR-a Zaprešić , Hrvatski časnički zbor Lipik, Lovačka udruga "Srndać" Poljanski Lug, HVIDR-a Kloštar Ivanić, HVIDR-a Dugo Selo, "Prijatelji Ivanić-Grad, HVIDR-a Ivanić-Grad, Policijska postaja Ivanić-Grad, Specijalna policija RIS, DVD Kloštar Ivanić i Hrvatski časnički zbor "Vrbovec".

Gulašijadagulašijadagulašijada

Kuhalo se do nekih 18 sati, a onda je žiri imao pune ruke posla. Trebalo je kušati, procijeniti i odabrati prve tri ekipe.

U jakoj i kvalitetnoj konkurenciji, žiri u sastavu Željko Kovačić, Ivan Janković i Kleširnir Bunjevac, izabrao je najbolje:

1. mjesto: Hrvatski časnički zbor Vrbovec;

2. mjesto: HVIDR-a Zaprešić;

3. mjesto: HVIDR-a Kloštar Ivanić.

Podijelili su se pehari i zahvalnice, gulaš je sav vrlo brzo podijeljen, a druženje se nastavilo uz vesele zvuke tamburaša iz Obreške.

Posebna zahvala lovačkom društvu "Srndać" iz čemernice na darovanoj divljači.

I naravno, pohvale organizatorima na čelu sa Jozom Vukovićem - predsjednikom Odbora za branitelje i Božidarom Balenovićem - predsjednikom odbora za kulturu i turizam.

Do iduće godine...