Poštovani kupci,

 

Od dana 01.04.2022. godine HEP-PLIN d.o.o. (zajamčeni opskrbljivač) pruža zajamčenu opskrbu plinom svim krajnjim kupcima koje je do 01.04.2022. godine opskrbljivao opskrbljivač IVAPLIN d.o.o. (IVAPLIN).

 

Svim navedenim kupcima IVAPLIN kao operator distribucijskog sustava (distributer plina) na koji je priključeno njihovo obračunsko mjerno mjesto, nastavlja pružati uslugu distribucije plina, za koju će kupci IVAPLIN-u plaćati naknadu za korištenje distribucijskog sustava putem računa koje će od 01.04.2022. dobivati od zajamčenog opskrbljivača HEP-PLIN d.o.o.

 

S obzirom na učestala pitanja koja dobivamo od kupaca iz kategorije kućanstvo o ugovorima o opskrbi, očitanjima plinomjera, obračunima plina i izdavanju računa te o uslugama koje dalje nastavlja pružati IVAPLIN, za ovu kategoriju kupaca KUĆANSTVO dajemo sljedeća dodatna pojašnjenja:

 

  • Sukladno zakonu, ugovor o zajamčenoj opskrbi koji ste dobili poštom od HEP-PLIN-a smatra se sklopljenim s danom 01.04.2022. godine, bez obzira kad ste i da li ste ugovor potpisali, jer ste tada stekli pravo na zajamčenu opskrbu i imate osiguranu isporuku plina.

 

  • U svakom trenutku ugovor sa zajamčenim opskrbljivačem možete raskinuti i promijeniti opskrbljivača.

 

  • Kad HERA odabere novog opskrbljivača u obvezi javne usluge za distribucijsko područje IVAPLIN a, kućanstva koja su u zajamčenoj opskrbi automatski prelaze kod opskrbljivača u obvezi javne usluge, o čemu ćete biti pravovremeno obaviješteni.

 

  • Podatke o potrošnji plina na Vašem obračunskom mjernom mjestu i dalje utvrđuje IVAPLIN kao distributer plina i to: očitanjem Vaših plinomjera kvartalno (svaka 3 mjeseca), a za ostale mjesece će se utvrđivati procjenom potrošnje ili na temelju podatka o stanju plinomjera koje ste Vi dostavili/dojavili IVAPLIN-u najkasnije do 6. dana u mjesecu za prethodni mjesec.

 

  • IVAPLIN kao distributer plina podatke o potrošnji plina za Vaša obračunska mjerna mjesta, koje je utvrdio na gore navedene načine, dostavlja zajamčenom opskrbljivaču ili drugom opskrbljivaču ako ste ga u međuvremenu promijenili.

 

  • Od 01.04.2022. godine obračun i račun za isporučeni plin više nećete dobivati od IVAPLIN-a već od zajamčenog opskrbljivača (u ovome trenutku HEP-PLIN d.o.o.) ili novog opskrbljivača ako ste ga u međuvremenu promijenili, a u tom računu bit će obračunata i naknada za korištenje distribucijskog sustava koja pripada IVAPLIN-u kao distributeru plina, a naplaćuje se od Vas putem Vašeg opskrbljivača.

 

IVAPLIN Vam kao distributer plina i dalje stoji na raspolaganju vezano za pružanje usluge distribucije plina (radovi gradnje i izvedbe priključka na distribucijski sustav; ugradnja, premještanje, održavanje, očitanje i kontrola plinomjera i druge mjerne opreme; izvođenje vanjske i unutarnje plinske instalacije; ispitivanja nepropusnosti i ispravnosti plinske instalacije) te nam se slobodno obratite na sljedeće kontakte: T: 01 2831 270; 01 2831 272; E-mail: [email protected], putem web portala www.ivaplin.hr, a u slučaju kvarova na unutarnjim/vanjskim plinskim instalacijama i ostalim hitnim slučajevima nazovite nas na broj za HITNE INTERVENCIJE: 099 4952 716.

                                                                                              Operator distribucijskog sustava                                                                                                               IVAPLIN d.o.o.

Siniša Halaš, direktor