POZIV NA PRIJAVU

besplatni priključak na optičku mrežu za brži i stabilniji Internet

Za izgradnju širokopojasne pristupne mreže sljedeće generacije (NGA mreža) temeljene na FTTH tehnologiji (eng. Fiber to the Home) i bežičnim tehnologijama koje će omogućiti brzine internetu do 100 Mbit/s za stanovnike gradova Ivanić-Grad i Dugo Selo te općina Brckovljani, Kloštar Ivanić i Križ, tvrtka A1 Hrvatska će do 2023. godine uložiti preko 77 milijuna kuna.

Projekt je sufinanciran iz Europskog fonda za regionalni razvoj temeljem Operativnog programa konkurentnost i kohezija 2014. – 2020., u sklopu Poziva 'Izgradnja mreža sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima'.

Aktivnosti realizacije samog projekta su u tijeku na svim dionicama koje su u obuhvatu, radove izvode podizvođači, a investitor A1 će biti vlasnik infrastrukture.

Realizacijom ovog projekta unaprijedit će se korisničko iskustvo te omogućiti nesmetano korištenje naprednih i inovativnih digitalnih proizvoda nužnih za funkcioniranje današnjeg društva, školovanja i rada. Osim povećanja konkurentnosti lokalnog gospodarstva, kvaliteta digitalnih usluga, uz smještajnu i gastronomsku, ima velik utjecaj i na turističku ponudu lokalnog područja.

Važne napomene:

  • radovi su u potpunosti besplatni (odnose se na pripremne radove, montaža razvodne kutije na objekt vlasnika i spajanje na najbliži stup mreže),
  • ne obvezuju korisnika na potpis ugovora,
  • ako se korisnik odluči na prelazak na optiku, sam odabire operatera po izboru (A1, TELEMACH, HT….), na već pripremljenu infrastrukturu.
  • Stanovnici i vlasnici nekretnina čije adrese NISU na popisu tablice iz priloga, također imaju pravo na besplatni priključak i neka se slobodno prijave za isti.

 

Upute za prijavu:

-ukoliko ste pronašli svoju adresu:

1.   Ispunite priloženi Obrazac prijave

2.   Potpisane zahtjeve je potrebno poslati isključivo putem e-maila na privremenu e-mail adresu izvođača radova angažiranog od strane A1 Hrvatska, koji će zahtjeve prikupiti i obraditi te zatim pristupiti spajanju priključaka:

[email protected]

3.   U naslov vaše email poruke upisati: prezime ime, adresa

 

Obrazac prijave .zip

Tablica .xls