Na temelju Javnog poziva za iskaz interesa za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac 20. ožujka 2024. godine donijela je Odluku o odabiru projektnih prijedloga za sufinanciranje izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina u 2024. godini, temeljem koje će se sufinancirati 84 sportska projekta.

Svečano  potpisivanje i uručivanje Ugovora o sufinanciranju izgradnje, obnove, održavanja, opremanja i rekonstrukcije sportskih građevina, održalo se 24. travnja u 10 sati u Zagrebu, Nacionalna sveučilišna knjižnica, a Općina Kloštar Ivanić je ostvarila potporu u iznosu 236.828,00 € za projekt „Izgradnja nogometnog igrališta“ na Sportskom parku Stjepan Novaković Žuti  za novo nogometno igralište dimenzija 100mx64m sa umjetnom travom.

https://mint.gov.hr/vijesti/ministrica-brnjac-urucila-ugovore-za-sportsku-infrastrukturu-i-manifestacije-vrijedne-vise-od-15-milijuna-eura/23838