SlikaU nedjelju 7. travnja 2013. održala se u župi Uznesenja Blažene Djevice Marije u Kloštar Ivaniću prema programu Povjerenstva za apostolat školskih sestara franjevki Bosansko-hrvatske Provincije Prečistog Srca Marijina, smotra vjeroučenika osnovnih škola.

Smotra je u programu imala i natjecateljski dio kako u znanju tako i u igrama spretnosti i kreativnosti, a moto ovoga susreta je bio „Isuse, vjerujem“. Kako smo u Godini vjere, sadržaje natjecateljskog dijela uzeto je iz „Moja školska Biblija“ za niže razrede, vjeronaučni udžbenik „Snagom Duha“ i tema Vjerovanje.

Na natjecanju je sudjelovalo trinaest ekipa od toga devet iz nižih razreda i četiri iz viših razreda. Sudjelovale su ekipe iz Kloštar Ivanića, čakovca, Ivanovca i Belice, te dvije ekipe iz Tolise, BiH. Važno je spomenuti da su za ovaj susret pripremana djeca kako iz različitih škola, tako i iz različitih župa. Djecu su spremale s. Dragana Tomić, s. Kata Rukavina, te vjeroučitelji: Elizabeta Haček, Vera šantak, Nina Somođi, Hrvoje Živković, Delfina Borković, Bernard Heraković, Vanja đambas i Jelena šandrk.

Prvo mjesto u nižim razredima osvojila je ekipa "FRANCESCO" iz župe Kloštar Ivanić, u kojoj su sudjelovali: Marta Novaković, Vilim đura, Marija Sušac, Nino Mališ Dijanić, Nika Vratić s mentoricom: s. Draganom Tomić. Mjesto u višim razredima osvojila je ekipa "ANđELI" iz čakovca